Начална Страница / Актуални / Какво говори „езикът на тялото“

Какво говори „езикът на тялото“

Езикът на тялото често казва повече от това, което правят думите. Ето защо е добре да можете да четете по езика на тялото на човека, който стои срещу вас, за да можете да преценявате, дали той е искрен или не.

Мислите, че интуицията е глупост? Стив Джобс е мислил по-различно

Ето някои действия, които могат да издават насрещната страна, дадени от експертите от изданието Business Insider:

1. Очите са естествено продължение на усмивката. Когато човекът срещу вас се усмихва искрено, то очите му се сбръчкват, ако усмивката е изкуствена, това не се наблюдава.

искрена усмивка

2. Диапазонът на гласа изразява наличието на интерес. „Веднъж, когато разговорът започне, гласът на жените, преминава в по-високата гама, докато този на мъжете се понижава“, съветват експертите.

3. Когато гледате някой в очите това създава възбуда в тялото. Ако това прави непознат, то може да се породи чувство на страх, докато ако това прави любимия ви човек, то това може да създава романтично чувство.

eye

4. В опита си да избегнат реалните си мисли, хората които лъжат имат навика да гледат малко по-дълго в очите, от обичайното, което може да създава и чувство на дискомфорт.

5. От психологическа гледна точка, кръстосаните крака сочат психическа, емоционална и физическа затвореност на насрещната страна. Това може да сочи по-малка склонност за отстъпки при водене на преговори.

crossed

6. Когато хората се чувстват свързани, то техните стойки и движения отразяват тези на другия.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *