вторник , февруари 28 2017
Начална Страница / Актуални / Как да диверсифицирате източниците си на доход?

Как да диверсифицирате източниците си на доход?

Не преди много време, за да се девирсифицират спестяванията бе достатъчно да се разпределят инвестициите между акции и облигации. В среда на глобална обвързаност на активите от различните класове обаче, това вече въобще не е достатъчно. Трябва много по-агресивно да диверсифицирате източниците си на доход.

Ето няколко съвета как наистина да разпределите спестяванията си така, че да останете по-слабо засегнат от евентуална нова финансова криза.

Диверсифицирайте инвестициите си

диверсификация

Не само по пазари, но и по класове активи. В портфейла си, всеки инвеститор трябва да държи известна част в кеш, суровини, имоти и компании с „отрицателни бети“ – т.е. такива, които имат склонност да се движат в противоположна на пазара посока.

Създайте си източник на пасивен доход

Можете да погледнете и към алтернативни инвестиции. Например към инвестиции в недвижими имоти, носещи доход под формата на дивидент, чрез платформи за споделено финансиране.

дивиденти

Обърнете се към акции на компании изплащащи не само стабилен, но и повишаващ се дивидент. Вече сме обяснявали, защо този род инвестиции са добри сами по себе си.

Защо да инвестирате в компании повишаващи дивидента си?

Започнете страничен бизнес

business_reinvesting_lg

Не е добре всичките ви спестявания да са насочени към финансови активи. Заделете част от средствата си, за да стартирате собствен бизнес. Разбира се това трябва да е добре обмислено, защото процентът на фалиращи предприемачи е много голям.

Трябва да отбележим обаче, че предприемачеството е един от малкото пътища към забогатяването.

Продължава на следваща страница…

Провери също

Как да направите добро първо впечатление?

Първото впечатление е всичко. Експертите припомнят, че след първите три секунди, когато се запознаете с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *