понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Актуални / Няколко начина да изберете подходящ брокер на валута

Няколко начина да изберете подходящ брокер на валута

Изборът на валутен брокер е първата стъпка към необятните възможности на валутните пазари. Той може да е критичен за постигането на дългосрочните ви инвестиционни цели, затова трябва да се направи много внимателно.

Един паунд равен на един долар до края на годината?

Много от валутните трейдъри подхождат лекомислено към тази първа крачка и впоследствие съжаляват. Причината за това съжаление се появява, когато стане ясно, че брокерът и неговите условия, платформата му или начина на изпълнение на поръчките, не отговарят на зададените инвестиционни цели от страна на инвеститора, или рисковия му толеранс.

Ето пет стъпки, които да следвате по пътя на правилния избор на валутен брокер:

1. Таксите и комисионите, и условията на търговия

Един от ключовите критерии при избор на валутния брокер са таксите и комисионите, които те събират при сключване на сделки. В свят на изключителна конкуренция между участниците на пазара, може да се каже, че повечето от посредниците предлагат много конкурентни и сходни предложения по отношение на такси и комисиони. Винаги обаче, един брокер може да е „по-евтин от друг“.

1

Някои брокери предлагат диференцирани такси и комисиони, в зависимост от търгуваните обеми, което означава, че разходите за по-активните трейдъри са по-ниски от тези на останалите.

Други се опитват да се диференцират от конкурентите си с предлагане на по-добри услуги свързани с клиентска поддръжка, или по-голям предлаган ливъридж. Ливъридж (заемен капитал) от до 1000 пъти собствения ви капитал, или дори повече, е все по-често срещано явление на валутните пазари.

2. Възможностите на платформата за търговия

Може би от по-голямо значение, дори от таксите и комисионите са възможностите на търговската платформа, при избор на брокер.

2223

Какъв е нейният интерфейс, какви са графичните и аналитичните й възможности, притокът на новини и връзка със социални мрежи за търговия, може ли да се пускат автономни системи за търговия и др., са част от въпросите, които могат да предопределят избора ви.

Разбира се преди да се доверите на една платформа, задължително я тествайте. Почти всички брокери дават възможност да направите това по много и най-различни начини, включително и с игри с награди.

3. Къде е седалището на брокера?

Това може да е друг критичен въпрос, който да предопредели избора ви. Ако брокерът е с централа в държава от ЕС, то той е добре регулиран и ще отпаднат рисковете от това да не можете да изтеглите средствата или печалбите си.

43

При ситуиране в офшорна зона или друга страна извън границите на ЕС, трябва задължително първо да проучите законодателството и регулацията в тази страна, преди да пратите средствата си за захранване на сметката.

4. Проверявайте отзивите за брокера

Това което можете да направите, е да проучите мнението на останалите трейдъри за брокера на който сте се спрели.

53

Направете това онлайн (в специализирани форекс сайтове и блогове) и офлайн (сред приятели и познати трейдъри). Разбира се винаги имайте едно наум. Това което е добре за един трейдър, не е задължително да е най-доброто и за вас.

5. Как се изпълняват поръчките

Последно в списъка, но определено не на последно място по важност, е как брокерът изпълнява поръчките на трейдърите.

66

Има ли забавяне в изпълнението, рекотиране (промяна на котировките преди изпълнение на сделката), как се изпълняват стоп-лос (ограничаване на загубите) и тейк-профит (прибиране на печалбите) ордерите може да е критично за успеха ви.

За всички тези неща известна представа отново можете да добиете от демо-трейдинга, докато тествате платфомата. И тук е добре да имате едно наум, че демо-търговията на брокера може да се различава по много неща от реалната такава.

Провери също

как да инвестирате

Ето колко трябва да пестите на година за да станете милионер?

Искате ли да станете милионер? Това е риторичен въпрос… Че кой не иска!? След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *