сряда , февруари 22 2017
Начална Страница / Актуални / Как да манипулирате и да постигате целите си, като гениалния Стив Джобс?

Как да манипулирате и да постигате целите си, като гениалния Стив Джобс?

Вчера се навършиха пет години от смъртта на гениалния Стив Джобс, създател на едни от най-емблематичните и креативни компании като Apple и Pixar. Пътят на Джобс към висините, не е бил нито лесен, нито кратък, а от тактиките му, определено можем да се поучим всички.

Джобс е имал уникален начин да убеждава всички около себе си, в личните му убеждения, които е представял като реални факти. Не и без помощта на манипулацията, разбира се. Ето някои начини, по които Джобс е правил това, представени от Уолтър Исаксън, написал биографията на Джобс.

За да сте убедителни, трябва да влагате много страст и да изразявате емоции

jobs

Страстта е била едно от ключовите качества на Джобс, като не е зле да го последвате в това. Процесът на това да се продавате, е критичен в това да постигате целите си в живота и в бизнеса.

Понякога да сте брутално откровен, може да е много полезно и да води след себе си доверие

Джобс е бил известен с прямотата си. През 1997-ма година, когато отново застава начело на основаната от него компания, той събира мениджмънта в залата, качва се на сцената по шорти и по суичър и пита „Какво не е наред в това място?“. След мърморене и неясни отговори, Джобс извиква „Продуктите са скапани! Няма повече „секс“ в тях“.

jobs

Хората са били до голяма степен склонни да се доверяват на идеите на Джобс, защото е бил откровен до болка. По-късно Джобс споделя пред автора на биографията му „Не смятам, че прегазвам хората, но ако нещо е скапано, им го казвам в лицето. Моя работа е да съм откровен. Знам за какво говоря, защото обикновено се оказвам прав. Това е културата, която се опитвам да създам. Ние сме брутално откровени един към друг и всеки може да ми каже, че ме смята за пълно л…о, и аз мога да им кажа същото… Това е необходимото качество, за да си в стаята – трябва да си супер откровен“.

Работи здраво и останалите ще те уважават

усилена работа

Уважението е критична първа стъпка към това да получиш каквото искаш. Джобс споделя, че когато се е върнал в Apple през 1996-та година, той е работил в Apple от седем до пет всеки ден, защото също е ръководил и Pixar. Той обаче, винаги се е опитвал да мотивира служителите си да работят повече.

Обезоръжавай хората с изкушения и комплименти

Дали вие работите за тях, или те работят за вас, хората винаги търсят одобрение за действията си, така че отговаряйте на техните постижения и демонстрирайте, че сте ги забелязали.

комплимент

Джобс е бил способен да „омайва“ хората. Това обаче, той е правил не само с хората, които е харесвал. Със същия успех го е правил и с хората, които са показвали, че имат нужда от подобно лъскателство, дори и да не ги харесва.

Продължава на следваща страница…

Провери също

евра

Меркел: Има проблем свързан със стойността на еврото

В един от редките си коментари, по отношение на еврото, настоящият канцлер на Германия – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *