събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Как хвърляте пари на вятъра

Как хвърляте пари на вятъра

Всеки прави грешки. И докато никой не e съвършен, има определени финансови грешки, които можете с лекота да избягвате. Ето осем от тях:

1. Вземате кредит, за да купите обезценяващ се актив

Хората се научиха по трудни начини, че дори и недвижимите имоти могат да поевтиняват. И докато това е по-трудно да се приложи за имотите, има определени класове активи, за които времето е доказало, че са губещи инвестиции. Избягвайте ги.

2. Купувате нов автомобил

21

Единодушно според специалистите, това е един от най-сигурните начини да си „хвърляте парите на вятъра“. Автомобилите са може би най-обезценяващите се инвестиции, които губят 30% от стойността си още след излизането си от дилъра.

3. Спестявате, докато имате скъпи кредити

Друг начин да си хвърляте парите е да ги държите в нисколихвен депозит, докато имате например задължение по кредитна карта. Всички знаем, че лихвите по кредитните карти могат да достигат до 20%, докато тези по депозитите едвам минават 2%.

4. Купувате си маркови стоки

В някои случаи марките си заслужават премията, която плащате, в други няма никакъв смисъл. Винаги имайте едно наум, че допълнителната стойност, която плащате за един марков продукт са средствата изхарчени за реклама от производителя му.

5. Игнорирате важността на чистата си кредитна история

Хората имат склонност да закъсняват с вноските си или често да просрочват задълженията си. Това може да е скъпо „удоволствие“, което освен наказателни такси да им носи и по-високи лихви в бъдеще, или дори отказване на кредити.

6. Не искате по-добри условия по кредитите си

321

Както вече писахме, поискайте си, за да ви се даде. Практиката сочи, че повечето банки са склонни да предоговарят по-изгодни за кредитоискателите им условия, ако такива бъдат поискани по правилния начин.

Не че трябва да разбирате от всичко. И все пак, има някои неща, които спокойно можете да свършите и сами, без да плащате за това.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …