понеделник , април 24 2017
Начална Страница / Актуални / Искате да играете за повишение на лихвите от Фед? Ето предложение от GS…

Искате да играете за повишение на лихвите от Фед? Ето предложение от GS…

За инвеститорите, които са на мнение, че Фед ще е по-агресивен в действията си и ще прибегне до повишение на лихвите още на срещата си през следващата седмица, анализаторите от щатската банка Goldman Sachs имат интересно предложение.

Подобно действие на Фед, може сериозно да изненада инвеститорите на щатските фондови пазари и да се отрази негативно върху цените на акциите.

Анализаторите от GS са на мнение обаче, че повишение на лихвите не би следвало да е лоша новина за всички компании. Подобно действие, би било добро за акциите на финансовите компании.

GS: На 21-ви септември Фед ще го направи

Сред имената, които биха се облагодетелствали от подобно действие от Goldman споменават финансови институции като Bank of America, Regions Financial и Zions Bankcorp.

джанет йелън

Интересен е фактът, че опционният пазар не залага за потенциално повишение в акциите на тези компании, откъдето според Goldman идват добрите възможности.

Инвеститорите могат да купуват дългосрочни кол-опции на финансовите институции, според инвестиционния екип на GS, воден от Кейтрин Фогърти.

Тези деривати, които на практика са залог за поскъпване в акциите на съответния актив, дават право на инвеститорите да купуват акциите на компании на предварително фиксирана цена в точно определен интервал от време.

Според Стейси Гилбърт, ръководител на звеното за деривати в Susquehanna, потенциалната волатилност от изненадващо решение на Фед не е заложено в нивата на акциите.

Провери също

как да инвестирате

Ето колко трябва да пестите на година за да станете милионер?

Искате ли да станете милионер? Това е риторичен въпрос… Че кой не иска!? След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *