четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как да изберем консултант, на който да се доверим?

Как да изберем консултант, на който да се доверим?

Изборът на инвестиционен консултант е нещо, към което не бива да подхождаме лекомислено. Има много консултанти, които няма да подхождат с идеята да защитават личните ви интереси, като ще преследват свои собствени цели.

Как да откриете правилния за вас финансов консултант?

И докато това, да попаднете на „правилния за вас“ консултант, може да е трудна задача и да изисква няколко опита на принципа „проба – грешка“, ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да пресеете първоначално „недобресъвестните консултанти“.

кристална топка

Изберете лицензирано управляващо дружество – трябва да има лиценз за дейността си от Комисията за финансов надзор, иначе няма регулация, която да следи за вашите интереси.

Търсете управляващо дружество с история – една компания, която е с дълга история доказва стабилност в различни етапи на развитието на финансовите пазари.

Търсете прозрачна компания – проверете дали публикува на сайта си достатъчно данни за историята на резултатите на взаимните си фондове и инвестициите, които управлява.

Проверете дали има професионален екип от инвестиционни мениджъри – дали са лицензирани инвестиционни консултанти и имат ли необходимата квалификация?

Тествайте отношението към клиентите, като потърсите информация от консултантите й по въпроси, които ви интересуват и вълнуват.

И накрая, но не на последно място, можете да проверите различни канали за мнения на нейните клиенти, относно професионализма и отношението към клиентите на институцията.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *