събота , февруари 25 2017
Начална Страница / Актуални / Как да откриете правилния за вас финансов консултант?

Как да откриете правилния за вас финансов консултант?

Да намерите най-добрия за вас финансов консултант, е нещо като да намерите най-добрия доктор. Изисква доста усилия, търсене и време.

В среда на рекордно ниски лихви по депозитите обаче, да потърсите услугите на финансов консултант, може далеч да не е толкова лошо решение. При всички положения, важно е вашия съветник да е квалифициран, с опит и да подхожда индивидуално към вашите лични нужди и предпочитания.

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат (дори и да искат)

Ето няколко начина да откриете най-подходящия за вас:

Попитайте близки и приятели

най-добър приятел

Едно от нещата, с които можете да започнете, е да поразпитате близки и познати за опита им. Това можете да направите, като ползвате социалните медии, което ще ви спести време и усилия. Разбира се добре е да имате едно наум, че това което е добро за едни, не е добро за други.

Посетете офисите на някои от тях

Преди да изберете, бъдете сигурни, че сте посетили офиса поне на няколко консултанта. Вижте какъв е подхода им, ще обърнат ли внимание на личните ви нужди и предпочитания, какво ще ви предложат…

Няма нищо лошо да изберете повече от един финансов консултант. Така до голяма степен ще диверсифицирате риска.

Какво е отношението им към дигитализацията?

дигитална банка

Много важно звено в отношението с консултанта ви е обратната връзка. В тази насока, важно е как финансовия ви съветник гледа на дигитализацията . Ще ви се даде ли достъп до това дистанционно да наблюдавате сметката си, ще получавате ли подробна периодична информация за състоянието на вашите спестявания и т.н.

Какви са разходите?

Разходите не бива да са основен мотив при избора на консултант. И все пак, те са от значение, особено ако таксите и комисионите на един консултант, са далеч над тези на останалите и над средното за сектора. Налице е сериозна опасност от това, печалбата ви да бъде изядена от тези разходи.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *