петък , март 24 2017
Начална Страница / Актуални / Как да откриете правилния за вас финансов консултант?

Как да откриете правилния за вас финансов консултант?

Да намерите най-добрия за вас финансов консултант, е нещо като да намерите най-добрия доктор. Изисква доста усилия, търсене и време.

В среда на рекордно ниски лихви по депозитите обаче, да потърсите услугите на финансов консултант, може далеч да не е толкова лошо решение. При всички положения, важно е вашия съветник да е квалифициран, с опит и да подхожда индивидуално към вашите лични нужди и предпочитания.

Три неща, на които финансовите консултанти не могат да ви научат (дори и да искат)

Ето няколко начина да откриете най-подходящия за вас:

Попитайте близки и приятели

най-добър приятел

Едно от нещата, с които можете да започнете, е да поразпитате близки и познати за опита им. Това можете да направите, като ползвате социалните медии, което ще ви спести време и усилия. Разбира се добре е да имате едно наум, че това което е добро за едни, не е добро за други.

Посетете офисите на някои от тях

Преди да изберете, бъдете сигурни, че сте посетили офиса поне на няколко консултанта. Вижте какъв е подхода им, ще обърнат ли внимание на личните ви нужди и предпочитания, какво ще ви предложат…

Няма нищо лошо да изберете повече от един финансов консултант. Така до голяма степен ще диверсифицирате риска.

Какво е отношението им към дигитализацията?

дигитална банка

Много важно звено в отношението с консултанта ви е обратната връзка. В тази насока, важно е как финансовия ви съветник гледа на дигитализацията . Ще ви се даде ли достъп до това дистанционно да наблюдавате сметката си, ще получавате ли подробна периодична информация за състоянието на вашите спестявания и т.н.

Какви са разходите?

Разходите не бива да са основен мотив при избора на консултант. И все пак, те са от значение, особено ако таксите и комисионите на един консултант, са далеч над тези на останалите и над средното за сектора. Налице е сериозна опасност от това, печалбата ви да бъде изядена от тези разходи.

Провери също

Материалът на бъдещето, който ще измести петрола

Само преди няколко години не изглеждаше много вероятно, че електрическите автомобили ще превземат света, а …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *