събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Как да идентифицирате добри инвестиционни възможности?

Как да идентифицирате добри инвестиционни възможности?

Как се изкарват пари на фондовите пазари? Следвайте правилото „купувай ниско и продавай високо“. И докато това звучи като разумна и логична инвестиционна концепция, трудното идва в нейното реализиране.

Как да инвестирате 1000 лева?

Как да купувате ниско?

За да купите ниско и да сте сигурни, че инвестицията си струва, и няма да се натъкнете на поредния „фалит“, то трябва да определите вътрешната стойност на една инвестиция. Цената при която трябва да купувате акциите пък, трябва да е под тази определена базова цена, за да сте спокойни в инвестициите си.

купи ниско

Друг критичен фактор е да не купувате акции в крайно задлъжнели компании. Голямата задлъжнялост на една компания е най-голямата заплаха пред нейното съществуване.

В идеалния случай, е най-добре да купувате акциите на силно подценена компания, чиито бизнес расте и тя не се отличава с прекомерна задлъжнялост. Сещате ли се за такава? Най-вероятно не…

Стойте на предначертания път – най-важното правило в инвестирането

Подобни инвестиционни възможности идват сравнително рядко, това обаче не означава, че не се случват. Трябва да сте готови, когато идентифицирате такава, да се възползвате максимално от ситуацията.

Продавайте скъпо

Времето да се продава една позиция е след драматично повишение в цената. Това обикновено се случва в моменти след продължителен бичи пазар, когато инвеститорите са по-склонни отвсякога да купуват акции.

продавай скъпо

Когато инвестицията ви достигне предварително зададените цели, не се колебайте да продавате. Ако алчността ви е завзела пък, това което можете да направите, за да не изтървате по-нататъшен ръст, е да сложите „пълзящ стоп“. Или позицията ви ще се закрие, когато акцията спре да расте и се върне с определен процент под върха си.

Учете се от бурите

Без съмнение, докато полагате усилия да „купувате ниско“ ще правите много грешки. Това е така, защото често зад поевтиняването на един актив се крият фундаментални фактори.

финансова буря

А опитите да се „ловят дъна“, често свършват със значителни загуби, когато просто няма дъно. Трябва да се учите от грешките си и да осъзнавате, кога сте сгрешили. В подобни случаи не се колебайте да ограничавате загубите, за да не се превърнат последните в „непреодолими загуби“ – най-страшното нещо, което може да се случи на един инвеститор.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *