понеделник , декември 11 2017
Начална Страница / Актуални / Как да разберете дали изкарвате достатъчно?

Как да разберете дали изкарвате достатъчно?

Основната грешка, която хората правят, когато мислят за пари или преценяват, дали изкарват достатъчно, е да се сравняват с другите хора. „Не правете това!“, препоръчва Крант Кардон, американски предприемач, автор на финансови книги и мотивационен говорител.

Хората сравняват собствения си доход с дохода на другите хора, които познават. Дали ще изкарват 50 000 долара, или 500 000 долара на година, техния отговор може да е един и същ „Справяме се прилично с финансите си“.

salary

Това, към което трябва да насочите вниманието си е потенциала ви. Какви са възможностите ви да изкарвате повече пари на тази планета.

Когато погледнете към възможностите за изкарване на пари в световен мащаб, ще видите че те са неограничени. Ще видите, че вие дори не съществувате на „картата на парите“ в световен мащаб, смята Кардон.

Ако нямате достатъчно пари обаче, за да си покривате сметките, да харчите в магазина за храна или пък гледате цените в менюто в ресторанта и се чудите, как нещо може да е толкова скъпо, то определено имате проблем. Това е признакът, че не изкарвате достатъчно пари.

10 начина по-ефективно да преговаряте за заплатата си

Ако докато пазарувате онлайн или пък в мола, или дори в магазина за плодове и зеленчуци и цените ви се струват твърде високи, то това е най-сигурния признак от всички, че не изкарвате достатъчно.

Доходът ви трябва да ви стига, за да се грижите за семейството си, да разширявате бизнеса си и да ходите където и когато си поискате, без това да ви притеснява. Тогава спокойно можете да кажете, че изкарвате достатъчно, смята още експертът.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *