неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как да разберете дали изкарвате достатъчно?

Как да разберете дали изкарвате достатъчно?

Основната грешка, която хората правят, когато мислят за пари или преценяват, дали изкарват достатъчно, е да се сравняват с другите хора. „Не правете това!“, препоръчва Крант Кардон, американски предприемач, автор на финансови книги и мотивационен говорител.

Хората сравняват собствения си доход с дохода на другите хора, които познават. Дали ще изкарват 50 000 долара, или 500 000 долара на година, техния отговор може да е един и същ „Справяме се прилично с финансите си“.

salary

Това, към което трябва да насочите вниманието си е потенциала ви. Какви са възможностите ви да изкарвате повече пари на тази планета.

Когато погледнете към възможностите за изкарване на пари в световен мащаб, ще видите че те са неограничени. Ще видите, че вие дори не съществувате на „картата на парите“ в световен мащаб, смята Кардон.

Ако нямате достатъчно пари обаче, за да си покривате сметките, да харчите в магазина за храна или пък гледате цените в менюто в ресторанта и се чудите, как нещо може да е толкова скъпо, то определено имате проблем. Това е признакът, че не изкарвате достатъчно пари.

10 начина по-ефективно да преговаряте за заплатата си

Ако докато пазарувате онлайн или пък в мола, или дори в магазина за плодове и зеленчуци и цените ви се струват твърде високи, то това е най-сигурния признак от всички, че не изкарвате достатъчно.

Доходът ви трябва да ви стига, за да се грижите за семейството си, да разширявате бизнеса си и да ходите където и когато си поискате, без това да ви притеснява. Тогава спокойно можете да кажете, че изкарвате достатъчно, смята още експертът.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *