четвъртък , март 30 2017
Начална Страница / Актуални / Искате по-дълъг и щастлив живот?

Искате по-дълъг и щастлив живот?

През далечната вече 1938-ма година, изследователите са стартирали един много амбициозен проект – да намерят ключа към по-дълъг и щастлив живот с изследване на близо 700 мъже и техните половинки и деца.

Тайната към щастието, според някои от най-великите философи в историята

Изследваните са били разделени в две групи. 238 от тях са били завършили Харвард. Един от тях дори става президент по-късно.

Четиристотин петдесет и шест души от изследваните са обитавали най-бедните квартали на Бостън.

забавления

Изследователите са правили интервюта и проучване на здравето на мъжете в групите на всеки две години.

И когато става въпрос за по-дълъг и щастлив живот, оказва се, че хората с най-здрави семейни връзки, са се отличавали с най-малък риск от това да развият хронични заболявания, психични болести и спад в паметта.

Дори тези, чиито връзки са се отличавали със спадове и върхове, са се радвали на по-щастлив живот. „Част от разглежданите обекти са имали много кавги и спорове в семейството. Ако връзките, обаче са били здрави, и те са можели да разчитат един на друг, тези спорове са били бързо забравяни“, се казва още в проучването.

Най-силен предвестник на бъдещия живот на изследваните е било това, как те са определяли връзката си със своята половинка на 50-годишна възраст.

Казано по друг начин, бъдете много внимателни, когато избирате половинката си в живота, защото това може да предопредели до голяма степен качеството и продължителността на живота ви.

Провери също

печалба

Бягайте като „дявол от тамян“, когато чуете това от финансовия си консултант

Има някои фрази, които трябва да задействат „червената ви лампа“, когато чуете от „пазарни експерти“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *