събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Искате по-дълъг и щастлив живот?

Искате по-дълъг и щастлив живот?

През далечната вече 1938-ма година, изследователите са стартирали един много амбициозен проект – да намерят ключа към по-дълъг и щастлив живот с изследване на близо 700 мъже и техните половинки и деца.

Тайната към щастието, според някои от най-великите философи в историята

Изследваните са били разделени в две групи. 238 от тях са били завършили Харвард. Един от тях дори става президент по-късно.

Четиристотин петдесет и шест души от изследваните са обитавали най-бедните квартали на Бостън.

забавления

Изследователите са правили интервюта и проучване на здравето на мъжете в групите на всеки две години.

И когато става въпрос за по-дълъг и щастлив живот, оказва се, че хората с най-здрави семейни връзки, са се отличавали с най-малък риск от това да развият хронични заболявания, психични болести и спад в паметта.

Дори тези, чиито връзки са се отличавали със спадове и върхове, са се радвали на по-щастлив живот. „Част от разглежданите обекти са имали много кавги и спорове в семейството. Ако връзките, обаче са били здрави, и те са можели да разчитат един на друг, тези спорове са били бързо забравяни“, се казва още в проучването.

Най-силен предвестник на бъдещия живот на изследваните е било това, как те са определяли връзката си със своята половинка на 50-годишна възраст.

Казано по друг начин, бъдете много внимателни, когато избирате половинката си в живота, защото това може да предопредели до голяма степен качеството и продължителността на живота ви.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *