събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Как ще станем технологичен хъб? Връщаме казармата и закриваме университети…

Как ще станем технологичен хъб? Връщаме казармата и закриваме университети…

Имаме някои общи черти с Израел – население от около 8 милиона души и претенции да се превърнем в технологичен хъб…

Вижте още: Причини да се радваме, че живеем в България

За разлика от България обаче, Израел съумя да направи това, като от страната са тръгнали много технологични стартъпи, закупени от компании като Apple, Google, Facebook.

Марк Тлусзц, човекът, който твърди че е първият инвеститор в Skype, разкрива пред изданието Business Insider защо според него Израел е станала „технологична нация“. Неща от които можем да се поучим и да вземем примери.

„На първя място е налице предприемаческа култура в Израел“, коментира инвеститорът и изпълнителен директор на Mangrove Capital Partners, компания за опортюнистичен капитал, привлякла около 650 милиона долара за инвестиции в технологични компании в начална фаза.

66

Военната служба в Израел също до голяма степен е съдействала за изграждането на тази технологична нация, смята още Тлусзц. Продължителността й е три години за мъжете и около половин за жените. „Всички жители на Израел минават през задължителна военна служба, където се учат на много неща и продобиват ценен опит, знания, умения и дисциплина. По време на службата хората се запознават и общуват с много технологично ориентирани млади хора. Създават се ценни връзки и контакти помежду им“, коментира специалистът.

В допълнение повечето от младите и нтелигентни хора в Израел се насочват към един от трите водещи университети в страната, така че отново има голяма концентрация на мозъци на едно място.

В допълнение в Израел е налице много „гъвкава финансова общност“, подпомагаща технологичните стартъпи.

Представителства в Израел има на водещи компании от Google, Apple, и Facebook откъдето идват много от бъдещите им инженери.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Един коментар