понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Актуални / Как да станете следващия Марк Закърбърг?

Как да станете следващия Марк Закърбърг?

Следващото поколение изпълнителни директори ще променят начина, по който се прави бизнес, прогнозира Кларк Мърфи, изпълнителен директор в консултантската компания Russell Reynolds Associates.

Тези, които искат да се превърнат в това, което олицетворява младият Марк Закърбърг в момента, трябва да се отличават с определени черти на характера.

Джеф Безос изпревари Бъфет по богатство, Закърбърг влиза в топ-пет

Една от тях е липсата на страх от провал, което до голяма степен е довело до огромния успех на създателя и изпълнителен директор на най-голямата социална мрежа в света.

Изследването на Мърфи сочи, че най-добрите изпълнителни директори в наше време се отличават с някои общи черти – стремеж към различни дейности, стремеж към повече риск, ориентирани предимно към действия, силно адаптивни.

mark zack

Напредъкът на съвременните технологии е препрограмирало нашите умове. Затова не е изненадващо, че децата израснали във високотехнологична среда са най-силно засегнати.

Две от четирите изброени отличителни характеристики на успешните мениджъри, са много типични за новото поколение – ориентираност към различни дейности и висока адаптивност.

По другите две обаче, повечето от тях могат да имат сериозни резерви. Мнителността и липсата на доверие прави хората в най-активна бизнес възраст по-малко склонни към риск, както и по-слабо ориентирани към действия.

Сериозно предизвикателство пред новото поколение мениджъри ще идва по направление на психологията и нуждата да се моделират добри човешки отношения, нещо в което старото поколение мениджъри нямаше проблеми.

Новите мениджъри обаче, ще трябва да се откъснат от смартфоните си и да започнат да изграждат реален свят и реални отношения (напълно различни от виртуалния свят, в който живеят), смята Мърфи.

Нагърбвайте се с възможно най-трудните задачи, с които можете. Не се страхувайте от трудности. Бъдете възможно „най-международни“ и се адаптирайте колкото можете по-бързо“, съветва Мърфи младите, които искат да са успешни.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …