неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Как да станете следващия Марк Закърбърг?

Как да станете следващия Марк Закърбърг?

Следващото поколение изпълнителни директори ще променят начина, по който се прави бизнес, прогнозира Кларк Мърфи, изпълнителен директор в консултантската компания Russell Reynolds Associates.

Тези, които искат да се превърнат в това, което олицетворява младият Марк Закърбърг в момента, трябва да се отличават с определени черти на характера.

Джеф Безос изпревари Бъфет по богатство, Закърбърг влиза в топ-пет

Една от тях е липсата на страх от провал, което до голяма степен е довело до огромния успех на създателя и изпълнителен директор на най-голямата социална мрежа в света.

Изследването на Мърфи сочи, че най-добрите изпълнителни директори в наше време се отличават с някои общи черти – стремеж към различни дейности, стремеж към повече риск, ориентирани предимно към действия, силно адаптивни.

mark zack

Напредъкът на съвременните технологии е препрограмирало нашите умове. Затова не е изненадващо, че децата израснали във високотехнологична среда са най-силно засегнати.

Две от четирите изброени отличителни характеристики на успешните мениджъри, са много типични за новото поколение – ориентираност към различни дейности и висока адаптивност.

По другите две обаче, повечето от тях могат да имат сериозни резерви. Мнителността и липсата на доверие прави хората в най-активна бизнес възраст по-малко склонни към риск, както и по-слабо ориентирани към действия.

Сериозно предизвикателство пред новото поколение мениджъри ще идва по направление на психологията и нуждата да се моделират добри човешки отношения, нещо в което старото поколение мениджъри нямаше проблеми.

Новите мениджъри обаче, ще трябва да се откъснат от смартфоните си и да започнат да изграждат реален свят и реални отношения (напълно различни от виртуалния свят, в който живеят), смята Мърфи.

Нагърбвайте се с възможно най-трудните задачи, с които можете. Не се страхувайте от трудности. Бъдете възможно „най-международни“ и се адаптирайте колкото можете по-бързо“, съветва Мърфи младите, които искат да са успешни.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …