вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Осем качества, за да сте по-добър в преговорите

Осем качества, за да сте по-добър в преговорите

Към днешна дата хората преговарят все по-рядко, като правят това обикновено за цената на стоки с високи продажни стойности. При покупката на автомобил, жилище, или най-вече употребявани стоки.

Пет признака, че ще сте изключително успешен

Ето осем качества, които ще ви направят по-успешни при воденето на преговори.

1. Увереност

Да, умението да преговаряте се развива с времето и опита. И да, увереността е критичен фактор за вашия успех в преговорите.

увереност

Когато сте уверени в действията си и тона в разговора с насрещната страна, давате да се разбере, че сте склонен да отстъпвате само до определено ниво, защото знаете точно какво предлагате в сделката.

Ако насрещната страна усети у вас неувереност, то тя ще е много по-малко склонна да отстъпва от позицията си.

2. Бързина

Продавачите понякога искат да разчистват натрупаните запаси от дадена стока и в тази насока са склонни на по-големи отстъпки, ако това ще им донесе по-бързи продажби в кратки срокове.

Ето защо, понякога да сте първи може да е достатъчно, за да имат предимството, в хода на преговорите.

3. Добронамереност

Страхотни сделки могат да бъдат сключени между приятели, но не и между врагове. Независимо от коя страна сте в преговорите, (от страната на продавача или на купувача), винаги бъдете добронамерен към насрещната страна. Това освен всичко друго, може да ви помогне да договорите по-добри условия за вас.

4. Покер лице

покер лице

Представете си, че сте намерили идеалния за вас продукт. Дали ще е къща, апартамент или автомобил, няма значение. Той отговаря на всичките ви критерии, включително и на цената, която можете и сте склонен да заплатите.

Петте неща, за които задължително трябва да преговаряте

Какво правите? Показвате, че това е сделката на вашия живот? Не, това е лоша идея. Вместо това слагате „покер лицето“ и продължавате с преговорите без излишни вълнения…

5. Търпение

Понякога преговорите са дълъг и сложен, а дори и странен процес. При всички положения обаче, трябва да сте търпеливи и спокойни в техния ход. Емоциите са лош съветник и по-скоро може да ви навредят, отколкото да ви помогнат.

6. Креативност

креативност

Понякога, за да имате успех в преговорите, трябва да сте креативни. Опитвайте се да поглеждате и през очите на насрещната страна. Предлагайте нестандартни решения, които да са в изгода и на двете страни.

7. Подготвяйте се

Успешните преговори, почти винаги изискват добра подготовка. Трябва да сте подготвени и да сте проучили човека или организацията, които ще са насрещна страна в преговорите. Да сте се запознали с тяхната история и опит, както и как са процедирали и постигнали в подобни преговори.

8. Мотивация

мотивация

И на последно, но не по важност място, е вашата мотивация. Тя трябва да личи в думите и позицията ви, за да внасяте респект и уважение в насрещната страна.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …