вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Как да задържите богатството си?

Как да задържите богатството си?

Да се натрупа богатство е трудно… Да се задържи то обаче, е не по-малко трудно. Мислите си, че милиардерите винаги си остават милиардери? Не точно! Ако не са разумни, те често изпадат в графата на милионерите, а понякога дори губят всичко и не могат да си позволят и нормален начин на живот.

Статистиката сочи, че едва 44% от милиардерите от 1995-та година, все още имат благосъстояние равно, или по-голямо от 10-цифрената сума.

Най-големите загуби на богатство в историята на милиардерите

Според статистиката на UBS Financial Services и PricewaterhouseCoopers, провалът на бизнеса, е била основна причина за загуба на благосъстоянието на най-богатите.

богаташи

Ето няколко съвета от милиардера Феликс Денис, написал книгата „Как да забогатеете?“:

Първо помнете, че може и да сте по-богат от останалите, но това не означава, че сте по-умен от другите. За да запазите богатството си, трябва да се обкръжавате с хора, по-умни от вас.

Никога не спирайте да търсите таланти. Трябва обаче, да им се отблагодарявате и подобаващо, за да са мотивирани и заинтересовани от вашите цели.

Водете, а не се оставяйте да бъдете воден. Трябва да сте лидер на умните хора, които сте наели. Вашите служители и съветници не са нищо повече от служители и съветници.

Не се опитвайте да сте приятели със служителите си.

Не се тревожете за направени инвестиции, или разходи. Веднъж направени, просто ги оставете в миналото, дори и да не са били най-добрите възможни.

Опитайте се да продадете, преди да ви се наложи. Не приемайте компаниите като ваши деца. Те са средство за натрупване на богатство. Опитайте се да ги продадете преди да са достигнали своя пик.

Не заемайте средства на приятели. Ако го направите ще загубите не само парите си, но и приятелите си.

Най-старите ви приятели са единствените ви приятели. Само те могат да са искрени и да ви кажат, когато не сте прав, или се държите неприемливо.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *