вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Как големите акули отново ще спечелят голямата игра?

Как големите акули отново ще спечелят голямата игра?

Много от пазарните участници, неправилно прогнозираха край на възходящия тренд. Причините за това бяха най-различни – от това, че финансовите оценки са над средните в исторически план, до това, че бичият пазар продължава твърде дълго и е пракалено стар и т.н.

Бил Гейтс: Акциите са скъпи

Голяма част от индивидуалните инвеститори скъсяваха щатските индекси, с надеждата, че ще видят корекция от 10 или дори 20%, след „неуморния ръст“. Те скъсяваха и скъсяваха, а индексите регистрираха нови и нови върхове.

доходност

В допълнение, настоящият „бичи“ пазар не случайно носи името „най-мразения“ в историята. Ако се чудите, защо се е сдобил с този благозвучен прякор, не го правете. Причината е, че ръстът до голяма степен е изтърван от основна част от индивидуалните инвеститори, чакали корекция, която така и не се състоя през последните няколко години.

Какво се случва в момента?

Уморени от чакането и за да не изтърват по-нататъшните върхове на индексите, много е възможно голяма част от инвеститорите да влязат на пазара. Медиите започнаха отново да тръбят с пълна сила „върхове“, „рекорди“ и т.н., все апетитни заглавия, които може най-накрая да променят инвеститорските нагласи да се чака.

Какво обаче, може да видим отново?

Това, което сме виждали вече многократно в историята. На индивидуалните инвеститори, които решат да влязат в момента, да им продадат от своите „вече сериозно поскъпнали акции“, големите институционални инвеститори. Или филмът, в който „горещия картоф“ остава в ръцете на бедните малки инвеститори.

Един въпрос към инвеститорите, които вече са изтървали ръста на индексите от последните няколко години. Колко според вас е потенциалът за повишение на индекса? Може би 10, или пък дори 15%? Или точно толкова, колкото може да е следващата му корекция. Може да са каже, че в момента шансовете са петдесет на петдесет, или играта започва да граничи с казино…

За тези пък, които в крайна сметка познаят за корекция от 10%, какъв ще е смисъла, ако тя отведе индекса до нива с около 500 пункта, над тези, при които са я очаквали???

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *