Начална Страница / Актуални / Съвременният начин, по който младите инвестират

Съвременният начин, по който младите инвестират

Навлизането на технологиите във все по голяма степен в съвременния ни начин на живот, напълно естествено променя и използваните методи за управление на парите ни.

Традиционното схващане, че парите се управляват от 60-годишен бял мъж, изглежда все по-неприемливо, особено за младите хора.

Най-добрите мобилни приложения за вашите лични финанси

Прекарващи основната част от времето си на смартфоните, хората на възраст до 30 години все по-често поглеждат към робо-съветници, на които са по-склонни да поверят спестяванията си.

Има сблъсък между поколенията, коментират пазарни наблюдатели. Младите трудно намират общ език с портфолио-мениджърите, които обикновено са от съвсем друго поколение и имат съвсем други възприятия и поглед. Съществени различия са налице и при инвестиционните цели и разбирания във връзка с пазарите, смятат още експертите.

сравнение мобилни

Изследване сочи, че 79% от хората на възраст между 20 и 30 години не инвестират на фондовите пазари. 41% от тях твърдят, че имат усещането, че не знаят достатъчно за пазарите и парите, а 34% заявяват, че не знаят как да подходят към инвестициите на пазарите.

Този вакум обаче, се опитва да запълни, относително новата индустрия на автоматични робо-съветници, които под формата на приложения и изповядващи ясни стратегии, намират в много по-голяма степен общ език с младите инвеститори.

Все повече стават финансовите стартъпи, които предлагат споделено финансиране в различни инвестиционни проекти.

Един такъв, инвестиращ в недвижими имоти е RealtyShares. Тази инвестиционна схема, цели доходност между 8 и 15% годишна доходност, като плаща на инвеститорите или месечния или тримесечния резултат, в зависимост от предпочитанията.

Приложението предлага на инвеститорите много диверсифициран начин да участват на пазара на имоти, с възможност за далеч по-малки инвестиции от традиционно необходимите за сектора.

Минималното изискване за вложение е 5 000 долара, като за да бъдат акредитирани, доходите на домакинството трябва да са над 1 милион долара, или да е налице годишен доход от поне 200 000 долара годишно. Т.е. това не е достъпна схема за хора, току що стартиращи своята кариера.

Приложението е помогнало на 20 000 индивидуални инвеститора да насочат сумата от 150 милиона долара, чрез платформата на компанията. Компанията твърди, че получава 1 000 онлайн-кандидата, от които избира около 3%, за да даде достъп до инвестиции в имоти, с минимална вноска от 5 000 долара.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *