вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Как можете да си купите акции на частна компания

Как можете да си купите акции на частна компания

Пазарът на първични публични предлагания в САЩ се оживи, предвид на новите рекордни стойности на индекси. Не случайно от Snap, планират скоро първично публично предлагане, което е сериозен индикатор за нагорещяване в сектора. Въпреки спорадичните успехи, изминалата 2016-та година се очерта като една от най-лошата година в историята за новите дебюти, от финансовата криза насам. Тази година обаче, обещава да е далеч по-различна.

Седемте най-вдъхновяващи личности в технологичния свят в момента

„Днес частни компании, като Uber и Palantir са вече на десет години. Повечето инвеститори се умориха да стоят настрана и да ги чакат да станат публични, гледайки как инвеститорите в тях реализират сериозна доходност“, коментира експерт от финансовата институция EquityZen, специализирана в търговията с акции на частни компании.

Как инвеститорите могат да получат достъп до частните компании, посредством EquityZen?

частни компании

По принцип акционерите в частните компании могат да купуват и да продават акции в тях чрез платформата на EquityZen. После EquityZen свързва тези акционери с квалифицирани инвеститори, които търсят достъп до тези частни компании преди провеждането на първично публично предлагане.

Минималната инвестиция обаче, е малко по-голяма – в размер на 20 000 долара. В допълнение, EquityZen таксува инвеститорите с еднократна такса в размер на 5% при извършване на инвестицията.

„Позволяваме на търсенето и предлагането да определят цената на сключване на сделките“, коментира Давда.

„Ние предоставяме нещо като стая с данни. Инвеститорите могат да влязат, да огледат цялата налична информация и впоследствие, ако преценят, да инвестират. Така те ще получат възможно най-добра цена и ще могат да вземат мотивирано решение“, коментира още Давда.

EquityZen работи с над 40 от най-големите частни стартъпи с пазарна капитализация от над 1 милиард долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …