неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Тези неща намаляват шансовете да ви наемат на работа

Тези неща намаляват шансовете да ви наемат на работа

Понякога най-големият си враг, сме самите ние. Особено с пълна сила важи това, когато сте на интервю за работа. Ето нещата които правите, а не бива, защото с тях намалявате шансовете си да бъдете избран за определена позиция пред останалите кандидати:

Опитвате се да вмените вина, за да получите работата

Да се опитвате да опишете, колко зле е финансовото ви положение и колко отчаяно се нуждаете от работата няма да ви помогне. Напротив, това само ще намали шансовете ви. Никой не харесва хората с много проблеми, защото обикновено те са лоши служители.

321

Завършили сте късно и при това нямате работен опит

Никой не харесва кандидатите, които започват да работят късно, защото са се занимавали с хобита. Много е вероятно тези „свободолюбиви“ кандидати да не намерят рутината на ежедневната работа като подходяща за тях.

Друг отговаря вместо вас

Някои кандидати, пращат родителите си да отговарят вместо тях. Независимо от причините, ако не можете да отговаряте и да носите отговорност, то едва ли работодателя ще погледне на вас като добър потенциален кандидат.

Имате правописни грешки в резюмете си

Резюмето ви е важно. Всъщност то сочи какъв тип човек сте и отношението ви към детайлите и това как изпивате нещата. Резюмето ще създаде първото впечатление за вас. Затова погрижете се в него да няма правописни грешки.

Лъжете

74

Имайте в предвид, че срещу вас по време на интервюто ще стоят обучени за това кадри. Затова не лъжете. В противен случай, ако ви хванат (а шанса за това е 90%, освен ако не сте изпечен мошеник), шансът ви да получите работата е 0%.

Неподходящи постове в социалните медии

Ясно е, че профилът ви в социалните медии ще бъде проверен. Затова не пускайте неподходящи постове и снимки, или лоши коментари за бившите си работодатели, дори и наистина да са били гадняри.

Още по-малко си позволявайте да поствате „чувствителна за компанията информация“ в която сте работили досега.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *