събота , юни 24 2017
Начална Страница / Актуални / Как работата в офиса ви убива?

Как работата в офиса ви убива?

Мразите офисната си работа. Ето ви няколко начини как тя ви „убива“, които да използвате за оправдание най-после да я напуснете:

Стоенето, може да намали живота ви с няколко години

Дългото стоене на едно място е много лошо за тявлото ви. Болкита в ставите и кръста са най-малкия ви проблем. Учените доказват, че прекомерното стоене на едно място води до по-ранна смърт. Това повишава шансовете за диабет, рак, сърдечно-съдови заболявания и др.

sitting-kills

Пропускането на закуската води тялото ви да е в непрекъснато състояние на стрес

Ако работата ви е много динамична и не ви позволява да закусвате, то вие поставяте организма си в сериозен стрес. А стресът отключва много и все лоши заболявания. В допълнение хората които не закусват се отличават често с високо кръвно налягане и наднормено тегло.

Вижте още: Пет неща, които да знаете, преди да приемете първата си работа

Редовната консумация на бърза храна увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания

бърза храна

Много често хората които работят в офис, нямат време за нормален обяд и често прибягват до заведенията за“ бързо хранене“. Това увеличава шансовете за наднормено тегло, повишава лошия холестерол и съответно рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Дългите пътувания до вкъщи

Ако офисът ви е на по-голямо разстояние от 15 километра с кола, това може да е сериозна опасност за здравето ви, смятат експертите. Това повишава шансовете за изпадане в депресия. Дългите пътувания влошават състоянието на съня, съответно могат да доведат до депресия, или диария.

Мотивационните срещи, често водят до депресии

how-lack-of-motivation-is-killing-your-company

Компаниите имат склонност да „сплотяват“ екипите си с тим-билдинги, или мотивационни срещи. Според експертите обаче, това да се карат хората да се чувстват позитивно за неща за които не са сигурни, на практика повишава опасността да открият „колко точно нещастни са в действителност“.

Дишате мръсен въздух

Изследвания сочат, че вентилационния въздух в големите бизнес сгради, често е 100 пъти по-мръсен, отколкото този навън. Това води да сте изложени на вредни химикали и нездравословни газове, ако работите много дълго в „запечатана сграда“.

Вижте още: Шест начина да съсипете репутацията си на работа

Прекомерната близост до принтери и копирни машини, води до заболявания

Според проучвания, този род машини повишават опасността от белодробни заболявания.

Работата повече от 10 часа на ден, увеличава шансовете за сърдечен удар

hard work

Лоша новина за работохолиците – хората, които работят повече от 10 часа на ден е с 60% по-вероятно да получат сърдечен удар.

Работота за лош шеф, също повишава рисковете от заболявания

Ако не харесвате шефа си, можете да развиете раздразнителност, нездравословни навици, и дори сърдечно-съдови проблеми.

Работата в късните часове повишава стреса

stress1

Хората, които работят в късните часове, са в по-голяма степен изложени на опасност от наднормено тегло, дибети, рак и сърдечно-съдови заболявания.

Безкрайното взиране в монитора е вредно за очите

В допълнение хората с такава работа могат да страдат още от често главоболие и мигрена.

Крайната отегченост може да доведе до сърдечно съдови-заболявания и удар

Скуката обива, но в буквален смисъл. Хората трайно отегчени от работата си е много по-вероятно да умрат от сърдечно-съдово заболяване, или удар от тези, които си я харесват.

Мръсните клавиатури са точно толкова опасни, колкото бактерията E. Coli

Клавиатурите често имат пет пъти повече бактерии, отколкото тоалетните чинии. Следващия път, когато се притеснявате за чистотата на тоалетната, помислете си за клавиатурата, която ползвате.

Бактериите са навсякъде в офиса ви

Клавиатурите не са единствените проблемни места в офиса. Вратите дръжките, асансьорите, бутоните на принетрите, и много други популярни места в офиса също са развъдници на бактерии.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …