четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как в Google създават идеални екипи?

Как в Google създават идеални екипи?

Google винаги е била сред най-желаните организации за работа. Това позволява на компанията да отбира най-добрите таланти от пазара на труда.

Компанията има обаче още една много силна страна по отношение на трудовия си капитал – намерила е формулата за създаване на идеални екипи за работа.

Ерик Шмидт: Ето какво е нужно, за да си успешен

В началото Google си е правила експерименти в търсене на формулата. Тя е съставяла екипи с участието на различни типажи – екстроверти, интроверти, приятели. Практиката е показала обаче, че това е нямало връзка с добрите резултати от работата на екипа.

team leader

След това от там пренасочват фокуса си. Започват да търсят връзка между начина по който членовете на един екип комуникира и постиганите резултати.

Оказва се, че два са критичните фактори за това един екип да е успешен. На първо място е времето, което се отделя на всеки един от екипа да говори. То трябва да е еднакво, за да се постигнат най-добри резултати и никой да не се усеща пренебрегнат.

Само да се дава думата на членовете на екипа обаче не е достатъчно.

Важно е и да се слуша. Например, лидерите на екипите, трябва да показват, че слушат. Да затворят лаптопа си, докато говорят с някой, за да се създаде контакт с очи, или пък да се повтарят неговите думи в разговора, да създава усещане, че се слуша внимателно. Това мотивира хората от екипа да дадат всичко най-добро от себе си в екипната работа.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *