четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как се става милионер на практика?

Как се става милионер на практика?

През 2013-та година „господин и госпожа 1 500“, както по-късно стават известни Карл и Минди, решават да вземат въпроса със спестовните си цели за пенсиониране много на сериозно.

„Имах ужасен ден на работа“, коментира 42-годишния програмист Карл, по време на телевизионно шоу в което участва. „Бях на 38 години по това време. И си казах – няма начин да правя това до 62 или 65 години, когато е нормалната пенсионна възраст“.

Седем истини за забогатяването, които милионерите са осъзнали

Вдъхновени от идеята да се пенсионират по-рано, семейството заедно с двете им деца, решават да построят състояние в размер на 1 милион долара до февруари на 2017-та година.

Те достигат целта си от 1 милион долара, преждевременно – до април на 2016 година, като в момента целта им е повишена до 1.12 милиона долара до февруари на тази година, когато официално смятат да се пенсионират.

Звучи ви твърде хубаво, за да е истина? Добрата новина е, че всеки може да го постигне и не трябва да сте инвестиционен банкер, за да спестите милиони. Всичко е въпрос на „умно потребление, в съчетание с интелигентно спестяване и инвестиране“, пишат двамата в своя блог.

Ето как точното двойката го е постигнала:

Двойката е започнала с изчисляване на разходите си. „Жена ми и аз започнахме да пишем разходите си в една тетрадка“, коментира Карл. „Всеки път когато се върнехме от пазар, или плащахме сметка, ги отразявахме“.

милион

Въз основа на разходите си, двойката заключава, че може да живее с 24 000 долара на година. За да е по-сигурно, те си оставят резерв от 6 000 долара на година, повишавайки бюджета си до 30 000 долара.

Използвайки „правилото на 4-те процента“, те са стигнали до магическата сума, колко ще са им нужни за да се пенсионират без дългове и спестяванията им да успяват да покриват годишните им разходи. Тяхната цифра е била 800 000 долара.

Три невероятни прости начина да забогатеете

„Ние обаче решихме, че искаме да помогнем на децата с колежа и затова си поставихме за цел сумата от 1 милион долара“, коментира Карл.

Двамата стартират със спестявания от 570 000 долара, като добавят по 2 000 долара всеки месец към тази сума, за да достигнат 1 милион долара след 1 500 дни.

Карл споделя, че неговата работа е добре платена, макар и да не уточнява колко точно е заплатата му.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

7 коментара

  1. Eto oshte edin savet ako imate veche 1 milion to veche mojete da se zadarjite milioner do drugiq den ako ste go prospali 🙂 tap sait

  2. Много интересно статия но голяма глупост да станеш милионер в България по този начин е невъзможно освен ако не си депутат или министър и да те издържа населението. Като сметнем над 60% от българите едвам достигат годишната си заплата от 10000, 12000 лв. като сметнем сметките бих казал че е лукс да живееш в България, а какво да кажем всички Българи можем да живеем с 24 000 долара на година без да си водим сметки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *