неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Как S&P 500 днес наподобява на две от най-добрите възможности за покупки?

Как S&P 500 днес наподобява на две от най-добрите възможности за покупки?

Техническите анализатори използват графични фигури, за да предсказват накъде ще се движат борсовите индекси.

И рекордните стойности на щатските индекси днес, както и историческото им представяне, могат да подсказват за по-нататъшен сериозен дългосрочен ръст, смятат някои от тях.

Т. Дуайър: Ръст между 15 и 20% за щатските индекси в следващата година

Ето един интересен подход на техническия анализатор Робърт Слаймър, от RBC Capital Markets. На база на него, може да наближаваме до изключително добър момент за насочване на средства към пазарите.

щатски индекси

„Оценяваме същественото различие в макросредата днес и и през 50-те и 80-те години на миналия век. Инвеститорите обаче, е добре да са запознати с графичните прилики между пазара днес и по време на тези вторични дългосрочни пазари, които са последвали“, коментира Слаймър.

„По подобие на 1953-1954 година и 1984-1985 година и периода 2015-2016-та година се отличава с първата пауза след продължил близо десетилетие рейндж на търговията. На второ място по подобие на 1954-та и 1985-та година, през тази година станахме свидетели на пробив на 12-15-месечния рейндж, последван от корекция от 15%“, коментира още Слаймър.

Това, което виждаме в момента обаче, може да е началото на вторичен бичи пазар. И дори и да станем свидетели на краткосрочна корекция, подобна на обозначените на графиката, може да се очаква ръст на индекса към края на годината, както и прехвърляне на повишението през 2017-та година, смята още техническият анализатор.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …