четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Как гневът може да съсипе живота ви?

Как гневът може да съсипе живота ви?

Гневът е един от седемте гряха, които пречат на хората да подобрят финансовото си състояние и стандарта си на живот. Ето пет причини за това:

Ако мислите като беден, ще си останете беден!

1. Държи ви фокусирани върху грешните неща

Може и да имате много причини да сте гневен. Работа, която не харесвате, шеф, който ви дразни, колеги с които не можете да работите, проблеми в семейството и хиляди други. Може, дори да не сте получили повишението, което според вас сте си заслужили…

гняв

Каквато и да е причината обаче, гневът не ви помага да се придвижвате напред. Дори напротив. Това състояние, ви пречи „трезво“ да прецените ситуацията и бъдещите възможности, като отнема основна част от вашите мисли и енергия.

Опитайте се да го превъзмогнете и да продължите напред…

2. Може да ви разболее

Нормално количество гняв е приемливо. Ако обаче, той се е натрупал и е повече от това което може да понесете, то много е вероятно да стресира организма ви.

А стресът обикновено води до редица заболявания. Гневът намалява имунитета на организма и го прави податлив на болести. Наскорошни изследвания посочиха, че високи норми на гняв, водят до намаляване на имуноглобулина в организма, за цели шест часа, който е отговорен за имунитета.

3. Замъглява трезвата преценка

мисли позитивно

Хората, които изпитват крайни нива на гняв, на практика страдат от замъглена преценка. Податливите на това чувство е много по-вероятно да са импулсивни и склонни да „поемат нещата в свои ръце“. Така възможността да направят сериозни грешки, или неща за които впоследствие да съжаляват, е много голяма.

Често разгневените хора имат проблеми на работа, или в семейството и в отношенията си с приятели.

4. Може да разруши кариерата ви

Добрият имидж се гради с години, но понякога са необходими само няколко секунди, за да се разруши. Много често тези секунди се случват точно в моменти, когато сте гневни. Казвате, или правите неща, за които после цял живот може да съжалявате.

5. Може да има правни последствия

затвор

Гневът често върви ръка за ръка с отмъщението. А понякога, заслепени от желанието си да си отмъстят, хората правят неща, които често водят след себе си дори правни последствия. Гневът ви води по хлъзгав път, от който нещата често могат да излязат от контрол и да засегнат бъдещия ви живот.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *