вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Каква доходност можете да очаквате от инвестиционните фондове?

Каква доходност можете да очаквате от инвестиционните фондове?

Елана Трейдинг е един от най-старите и уважавани инвестиционни посредници на българския фондов пазар. Дружеството оперира от 25 години, като е носител на 21 национални награди.

Част от тях включват най-добър инвестиционен посредник на 2015, 2014, 2013 и 2010-та година. Дружеството е отличено още с награди като „Най-значим принос към развитието на капиталовия пазар“ през 2015-та и 2014-та година, както и „Сделка на годината“ от изданието Forbes Business Awards 2015-та година за IPO-то на Сирма Груп Холдинг.

Доходността на родните взаимни фондове под всякаква критика

Та какво могат да очакват инвеститорите от вложения във фондовете на Елана (въз основа на прогнозите на финансовите експерти на фонда)?

За изминалата година резултатите на индивидуалните инвестиционни портфейли, които се управляват от Елана Фонд Мениджмънт, са в диапазона между 3% и 15%, в зависимост от вида на избраната стратегия.

Ниско рисковите портфейли са постигнали между 3% и 7.54%, балансираните портфейли са донесли доходност между 5.15% и 10.39%, а високорисковите – между 5% и 14.8%.

Какви са очакванията на фонда за бъдеща доходност?

мениджър

На първо място експертите на Елана, препоръчват на инвеститорите да имат инвестиционен хоризонт за спестяванията, които поверяват за управление, от поне 36 месеца.

Въз основа на този инвестиционен хоризонт, финансовата компания очаква следната възвръщаемост за инвеститорите:

Спестовен план „Устойчивост в евро“, съставен от 50% инвестиции в Глобален Фонд Акции и 50% в Елана Еврофонд, се очаква да донесе доходност за следващите три години от средно 4.5% на година.

Спестован план „Устойчивост в лева“, който е комбинацията от 60% Балансиран EUR Фонд, в съчетание с 40% в Елана Фонд Свободни пари, се очаква да реализира доходност от 3.5% на година за следващите три години.

Спестовен план „Развитие“ – комбинация от 70% Елана Високодоходен Фонд, 15% в Елана Балансиран EUR Фонд и 15% в Елана Фонд Свободни пари, се прогнозира да реализира доходност от 6.5%.

И на последно място, спестовният план „Потенциал“, представляващ 70% инвестиции във Високодоходен Фонд и 30% Елана Балансиран EUR Фонд, се прогнозира да носи средна годишна доходност от 7%.

Както се вижда, компанията предлага на инвеститорите различни инвестиционни схеми, в зависимост от толерантността им към риск и поставените им инвестиционни цели. А най-ниската очаквана доходност от 3.5%, е далеч над лихвите по депозитите в момента, който най-често са при нива под 1%.

* посочената доходност е прогнозирана, инвеститорите трябва да имат в предвид, че реалните резултати в бъдеще, могат да са под посочената доходност

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *