събота , март 25 2017
Начална Страница / Актуални / Каква е разликата между кредитните карти на Visa и MasterCard?

Каква е разликата между кредитните карти на Visa и MasterCard?

На пазара има много кредитни карти, но Visa и MasterCard доминират, с пазарен дял от около 70% от извършваните транзакции.

Това автоматично поставя въпроса „Има ли разлика между двете кредитни карти, за потребителите и коя от двете да изберете?“.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

Краткият отговор е – не съвсем…

В повечето случаи за картодържателите няма особено значение дали имат карта от MasterCard или от Visa. И двете се приемат като средство за разплащане от десетки милиони търговци по света. И двете се отличават с високо ниво на сигурност. И двете карти се приемат от над 2 млиона ATM-устройства в над 200 страни по света.

Кога има значение каква ще е картата ви?

виза мастъркард

В изключително редки случаи, някои търговци приемат карти само на Visa или MasterCard. Например новото партньорство на водещата търговска верига Costco с Visa означава, че само карти на компанията се приемат като разплащателни средства в магазините на веригата.

Що е то ГПР и как да го ползвате, за да изчислите разхода си по кредит?

Другото значение за картодържателите, коя от двете карти имат, е да участват в промоции или в игра с награди, организирани от двете институции (това може да включва предметни награди или екскурзии, които се разиграват между хората, плащащи със съответната кредитна карта).

В допълнение, някои търговци избират една от двете карти, за да предлагат по-изгодни условия или бонусни програми.

Дали ще е отстъпка в рамките на търговската им верига, или бонус точки, когато пазарувате с една от двете карти, това е въпрос на политика и избор от страна на търговеца.

На какво да се фокусирате, когато избирате кредитна карта?

MasterCard и Visa се конкурират толкова ожесточено една с друга, че често предлагат почти еднакви условия и стимули, за да ви привлекат като клиент.

Всеки потребител е добре да прегледа какви са бонусите при избор на всяка една от двете карти и сам да прецени за себе си, кои в по-голяма степен съвпадат с личните му предпочитания.

Провери също

автономни автомобили

Защо автономните автомобили ще са по-сигурни?

Автомобилните производители и технологичните компании се надпреварват в сферата на автономните автомобили, за това кой …