четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Какви са най-големите пенсионни страхове на американците?

Какви са най-големите пенсионни страхове на американците?

Американците не пестят достатъчно за пенсионирането си. За съжаление, българите също…

Една трета от пълнолетните американци, не са спестили нищо за своите старини, а 23% са със спестявания от под 10 000 долара, според ново изследване на Merrill Lynch, сред 5000 души на възраст над 25 годишна възраст.

Най-важните неща, които да направите преди пенсиониране?

Предвид на това, че явно част голяма част от хората в предпенсионна възраст, явно не виждат особена причина, да пестят за старини, интересно може би са, какви са най-големите пенсионни страхове на американците.

пестене за пенсиониране

Три са основните страхове, споделяни от жителите на най-голямата световна икономика – големите разходи, при евентуален здравен проблем, на член от семейството; инфлацията; и това да нямат достатъчно средства да посрещат всички разходи, които искат да направят.

„За повечето пенсионери, здравето се сочи, като най-голямата неизвестна при планиране на средствата, които ще са им необходими, както и най-голямото им притеснение“, според Синди Хътчинс, директор на пенсионното звено на Bank of America Merrill Lynch, цитирана от изданието Business Insider.

„Не само, че здравните разходи, могат да отбележат неимоверен ръст, но и като цяло създават сериозна заплаха пред финансовото планиране за старини“, коментира още Хътчинс.

Американците също така не успяват да балансират добре своите текущи приоритети с бъдещите си нужди, както и правилно да преценят, колко да заделят в пенсионните си фондове, смятат още експертите.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *