вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Какви са шансовете ви да станете богат?

Какви са шансовете ви да станете богат?

В известна степен шансовете ви да забогатеете до голяма степен може вече да са предопределени. И въпреки, че всички се раждаме „равни“, има една поговорка, че някои се раждат „по-равни от други“.

Има определени фактори, от социалната среда, които увеличават, или намаляват шансовете ви към така заветната мечта.

Колко изкарват родителите ви?

Едва ли е голяма изненада, че децата на родители с по-високи доходи е много по-вероятно да забогатеят в един по-късен етап от техния живот. Налице е 200% по-голяма вероятност децата, отглеждани от богати родители да забогатеят, в сравнение с децата израснали в бедни семейства.

Шансовете на деца отглеждани в богати семейства, да забогатеят, също така са със 75% по-високи, в сравнение с тези отглеждани в домакинства със среден доход.

Къде живеете?

Това къде живее семейството, също предопределя вероятността за това да забогатеете. Израстването в заможни квартали, води след себе си по-добро образование и съответно по-големи шансове за успех.

Как да задържите богатството си?

Децата отглеждани в семейства с ниски доходи имат по-голям шанс за финансов успех в живота си, когато са в квартали с по-малка концентрация на бедност.

Дали сте отгледани от един или двама родители?

Децата отгледани от двама родители имат значително по-големи шансове да се изучат, съответно да имат по-висок доход в бъдеще. Нарастването на броя на разводите и съответно процентът на децата отгледани от един родител, до голяма степен е в основата на задълбочаване на неравенството.

Изследване направено в САЩ между 1979 и 2012 година сочи, че момчетата и момичетата отгледани от двама родители изкарват съответно с 6 500 и 4 700 долара повече годишно от тези отгледани от един родител, когато започнат да работят.

Съответно женените мъже и жени, отгледани от двама родители са с доход на домакинството с 42 000 долара повече на година, в сравнение с останалите.

Как изглеждате?

брад пит

Не е мит, че външният вид помага. Хората, които са по-привлекателни от средностатистическия индивид, получават средно с между 3 до 4% повече от останалите.

Височината и теглото също имат значение. По-високите хора изкарват средно с 1 000 долара на година повече от по-ниските. Това се обяснява с по-голямо самочувствие и увереност в собствените способности.

Каква е расата ви?

Както и да се погледне, миноритарно представените раси срещат по-големи трудности в изкачването на професионалната стълбица от деня на раждането им. Те е много по-вероятно да живеят в бедност. По-трудно им е и на работа.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *