вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Имате акаунт в Yahoo? Ето какво трябва да направите веднага…

Имате акаунт в Yahoo? Ето какво трябва да направите веднага…

В края на тази седмица от Yahoo признаха, че хакери са откраднали личните данни на над 500 милиона от потребителите на интернет-търсачката по време на пробив през 2014-та година.

И докато това повдига много въпроси относно сигурността на потребители и защо от компанията правят това признание цели две години по късно, ето какво трябва да направите ако имате регистриран акаунт там.

yahoo

1. Променете паролата си на имейла

Въпреки, че от Yahoo твърдят, че ще уведомят потенциално засегнатите потребители, първата стъпка, която можете да направите, за да ограничите неоторизиран достъп до имейлите си е да смените паролата си.

Имайте в предвид, че търсачката може да ви уведоми, ако сте засегнати, точно толкова както уведоми всички за хакерския пробив, преди цели две години…

Мобилните приложения знаят твърде много за вас (ето как да ги ограничите)

В допълнение добре е да не използвате лесни пароли, като например „12345“, „123456“, “password“ и други, влизащи в списъка на най-лошите пароли. И макар всички да ги знаят, все още голяма част от хората ползват подобни пароли.

Ако искате още по-голяма сигурност, може да промените и „тайния си въпрос“, който да ви напомня за паролата…

2. Преминете към двустепенна авторизация

Паролите може и да са в ръцете на хакерите, но с въвеждането на двустепенна авторизация, на практика ще им спрете достъпа и ще повишите сигурността си. Да, малко е досадно, но пък ако имате чувствителна информация в пощата си, най-вероятно си струва.

При избор на подобна стъпка, ще получавате, като текстово съобщение на телефона си уникална парола, всеки път, когато искате да се логните в пощата си.

3. Наглеждайте сметката си

И на последно място добре е да следите акаунта си, за странни неща. Можете да ограничите достъпа до това откъде се логвате в акаунта си. Например в случаите ако го правите само от компютъра си и не ползвате приложения.

Игнорирайте имейли, които ви питат за паролата ви, или друга лична информация.

И накрая, ако не ползвате често акаунта си, то това което можете да направите е да влезете в него и да го изтриете. Така ще се подсигурите, чи никой няма да може да спекулира от ваше име.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *