събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Шест неща, които да не казвате на шефа си

Шест неща, които да не казвате на шефа си

Важно е как комуникирате с шефа си, дори и да не го харесвате. Все пак, не забравяйте, че има определен етикет, който повелява да се ограничавате от определени фрази.

Ето шест неща, които не бива да казвате на своя ръководител, дори и да имате разногласия с него, подбрани от финансовото издание Business Insider:

boss-not-friend

„Това не е част от работата ми“

Да може и да не ви харесва да правите определени неща, с които сте били натоварени. Много по-добре е обаче, да обясните, защо е по-добре да не правите някои от тях. Като например, че това ще навреди на другите ви задължения, които са много важни за организацията.

Когато кажете тази фраза, създавате впечатление, че не искате да правите това, което ви е казано.

„Пробвал съм това преди“

Звучи, като „мързи ме“. Вместо това по-добре обяснете, защо това което се изисква от вас не е подходящо и ефективно за решаването на даден проблем, или справяне с определена задача.

„Ще напусна“

Дори и тази заплаха да има краткосрочен ефект, тя няма да ви задържи дълго на „гребена на вълната“. Вместо това ще накара шефа ви, да започне да търси начин да ви замести.

„На последната ми работа правихме това по друг начин“

Така ще звучите, като всезнайко. В допълнение вашият ръководител може да се подразни от правеното сравнение. Вместо да постигнете позитивен ефект, може да направите точно обратното.

„Просто си мислих, че…“

Не се оправдавайте и не се опитвайте да ви съжаляват. Това няма да подобри позицията ви, ако сте сбъркали нещо. По-добре приемете грешката си и покажете, че сте си взели поука.

Пет причини да не вярвате на шефа си

„Не мога да работя с…“

Никой не обича интригите. Освен това се предполага, че сте на работа, за да си вършите задълженията, а не за да сте приятел с колегите си.

„Не е моя вина“

Хората, които вечно се оправдават или постоянно си търсят извинения, също не са на особена почит.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *