понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Какво е бъдещето на соларната енергия?

Какво е бъдещето на соларната енергия?

Слънчевата енергия има изключителен потенциал като алтернативен източник на енергия, до който едвам сме се докоснали.

Ако ефективността на соларните панели е 20%, за което има лабораторни изследвания, то ние можем да покрием площ с размерите на Испания и с тези панели да произвеждаме цялата необходима енергия на света.

Вижте още: За да забогатеете, трябва да четете между редовете

Според Елън Мъск, малка част от Юта и Невада, биха могли да произвеждат енергията потребявана в САЩ. В същото време този тип възобновяем източник, допринася за едва 0.39% от производството на ползваното електричество в САЩ през 2015-та година.

solar

Според Линдън Райв, изпълнителен директор на компанията за производство на слънчеви панели – SolarCity, секторът набира скорост и ще започне да развива потенциала си през следващите пет години. Ето защо, не е лоша идея да го държите в радара си на интереси.

„Начинът по който ние строим заводите си в момента, няма да е същия по който ще правим това след пет години“, коментира Райв. „Абсолютно сигурен съм в това“. Допълва още специластът.

Като пример се посочва електрическият модел Model 3, един от най-успешните продукти в историята. Близо 400 000 автомобила от серията бяха заявени за предварителна поръчка към края на април на миналата година, само с представянето на модела. Това е сериозно постижение.

Този модел поставя сериозен натиск върху автомобилните производители да инвестират в разработването на технологията и създаването на електрически модели.

Резултатите са налице, тези автомобили стават все по-достъпни, като например моделът 2017 Chevrolet Bolt, който е достъпен за купувачите с цена от 37 500 долара, преди федералните облекчения.

Какво общо имат електромобилите с развитието на соларните технологии?

Надпреварата между производителите да доставят достъпна батерия, сериозно развива батерийните технологии, предназначени за дома, смята Райв.

Все повече производители на автомобили, като Tesla, Daimler и Nissan вече предлагат батерийни технологии за дома. А съхраняването на произвежданата слънчева енергия е един от най-сериозните проблеми пред масовото й навлизане.

Енергийните компании сами по себе си също инвестират в подобни технологии.

В допълнение много градове и държави са изразили намеренията си да се обърнат за електроенергийните си нужди на 100% към възобновяеми енергийни източници.

Целият процес по популяризиране на слънчевата енергия се предопределя и от поевтиняването на слънчевите панели. Цената им в САЩ например се е понижила с 50% само през изминалата година, като в същото време те стават далеч по-ефективни.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …