сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Какво направи Бъфет през миналото тримесечие?

Какво направи Бъфет през миналото тримесечие?

Управляваният от Уорън Бъфет фонд – Вerkshire Hathaway отчете оперативна печалба от 4.607 милиарда долара през второто тримесечие, повишение спрямо 3.89 милиарда долара през миналата година.

Стойността на инвестициите е нараснала с 380 милиона долара през изминалите три месеца, спрямо 236 милиона през същия период на миналата година.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Фондът е запазил инвестицията си в Goldman Group Inc. без промяна при ниво от 10.959 милиона акции. Тя обаче се понижава от 12.63 милиона акции в края на миналата година.

Позицията в American Express Co. също се запазва без промяна при ниво от 151.6 милиона акции, като към края на март е 9.31 милиарда долара.

уорън бъфет

Apple Inc. се появява като нова позиция с 9.81 милиона акции на стойност 1.069 милиарда долара.

Позицията в Coca-Cola Co. се запазва при 400 милиона акции на стойност 18.55 милиарда долара. Тя е статична през последните години. Ако се включат изплатените дивиденти, то платената цена за акциите на компанията, от страна на Бъфет, клони към нула.

Внимание: S&P 500 е надценен със 72% (според този любим на Бъфет индикатор)

Бъфет продължава да купува акции в International Business Machines Corp., като фондът му вече притежава 81.23 милиона акции на стойност 12.3 милиарда долара. Въпреки възстановяването в цената на акциите, те все още остават под тези, при които геният ги е купил.

Делът в Wells Fargo & Co. се запазва без промяна при ниво от 479.704 милиона акции. Той е бил 470.29 милиона през септември. Притежаваният дял от банката е много близо до 10% и най-вероятно ще му е трудно да продължи да се повишава, без съществено нарастване в регулацията, коментират експерти.

Стойността на тази позиция към края на март е била в размер на 23.2 милиарда долара. Историята сочи, че Бъфет продължава да купува и да купува акции на банката през годините.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *