сряда , април 26 2017
Начална Страница / Актуални / Какво направи Бъфет през миналото тримесечие?

Какво направи Бъфет през миналото тримесечие?

Управляваният от Уорън Бъфет фонд – Вerkshire Hathaway отчете оперативна печалба от 4.607 милиарда долара през второто тримесечие, повишение спрямо 3.89 милиарда долара през миналата година.

Стойността на инвестициите е нараснала с 380 милиона долара през изминалите три месеца, спрямо 236 милиона през същия период на миналата година.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Фондът е запазил инвестицията си в Goldman Group Inc. без промяна при ниво от 10.959 милиона акции. Тя обаче се понижава от 12.63 милиона акции в края на миналата година.

Позицията в American Express Co. също се запазва без промяна при ниво от 151.6 милиона акции, като към края на март е 9.31 милиарда долара.

уорън бъфет

Apple Inc. се появява като нова позиция с 9.81 милиона акции на стойност 1.069 милиарда долара.

Позицията в Coca-Cola Co. се запазва при 400 милиона акции на стойност 18.55 милиарда долара. Тя е статична през последните години. Ако се включат изплатените дивиденти, то платената цена за акциите на компанията, от страна на Бъфет, клони към нула.

Внимание: S&P 500 е надценен със 72% (според този любим на Бъфет индикатор)

Бъфет продължава да купува акции в International Business Machines Corp., като фондът му вече притежава 81.23 милиона акции на стойност 12.3 милиарда долара. Въпреки възстановяването в цената на акциите, те все още остават под тези, при които геният ги е купил.

Делът в Wells Fargo & Co. се запазва без промяна при ниво от 479.704 милиона акции. Той е бил 470.29 милиона през септември. Притежаваният дял от банката е много близо до 10% и най-вероятно ще му е трудно да продължи да се повишава, без съществено нарастване в регулацията, коментират експерти.

Стойността на тази позиция към края на март е била в размер на 23.2 милиарда долара. Историята сочи, че Бъфет продължава да купува и да купува акции на банката през годините.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *