вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Какво проверяват банките, преди да отпуснат ипотечен кредит?

Какво проверяват банките, преди да отпуснат ипотечен кредит?

Възнамерявате да си купите имот, много е вероятно да ползвате ипотечен кредит. За да ви бъде отпуснат такъв обаче, банката ще ви провери щателно. Ето някои от нещата, които ще предопределят дали ще получите одобрение.

Какви са задълженията ви?

Едно от най-важните неща, за да получите „Да“ от банката си, е до колко сте задлъжнял. Вече не веднъж сме коментирали, че преди да прибегнете към искане за ипотечен кредит е добре да сте разчистили останалите си задължения, като потребителски кредити, кредитни карти, стоки на изплащане и др.

banner-finance-control-debt

Причината – банката ще разглежда съотношението дълг-доход, което е един от най-критичните фактори, за да ви отпусне кредит.

Няколко случая, в които да не рефинансирате ипотечния си кредит

Банките имат вътрешни стандарти относно това, какъв процент от месечния ви доход е максимално допустими за това съотношение, с включване на месечната вноска по ипотечен кредит. За да се класирате обаче, общата сума на задълженията ви, не е добре да надхвърля 40% от месечния ви доход.

Ако не отговаряте на това съотношение, защото дохода ви „се яде“ от други вноски по кредити, много е вероятно кредита да бъде отказан.

Възможно е да намерите решение, като се договорите с финансовата институция да „консолидира кредитите си“, в едно задължение, което плащате само към избраната за ипотечен кредит банка.

Работната ви история

Със сигурност банката ще провери работната ви история. Финансовите институции предпочитат да отпускат ипотечни кредити на кандидати, които са поне от две години на последната си месторабота. Те вярват, че хората задържали се на работа повече от една година е много по-вероятно да плащат вноските по кредитите си навреме.

заетост

Има разбира се и изключения от това правило. Например ако сте били преназначен на друга позиция, но при същия работодател, това че сте от шест месеца на новата си позиция няма да е съществен проблем.

Десет нелепи грешки от реални резюмета на кандидати за работа

Ако сте сменили индустрията през последните две години, това може да предизвика известни опасения. Сам по себе си обаче, това не е единствения определящ фактор, дали ще ви отпуснат средствата.

Спестяванията и самоучастието

Често банките могат да разгледат и с какви спестявания разполагате, ако те са при тях. С по-големи шансове за получаване на кредит, са хората с по-големи спестявания.

savings

В допълнение сериозен фактор за това дали ще получите средствата е и процентът на самоучастието ви. Това е размерът на сделката за закупуване на имота, който ще финансирате със собствени средства.

6 932 години необходими на японците да удвоят спестяванията си на депозит

Предвид на факта, че имотът е ипотекиран, колкото по-голямо е самоучастието ви, толкова по-спокойна става банката, че ще си плащате задълженията.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *