събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Какво правят някои от великите инвеститори последно време?

Какво правят някои от великите инвеститори последно време?

Има цял един клон в инвестирането, насочен към това да се копират сделките на великите инвеститори. И докато сляпото копиране не е препоръчително, защото едва ли имате техния времеви хоризонт и възможности да добавят към инвестициите си, ако посоката е надолу, винаги е добре да „хвърляте по едно око“ към действията им.

Най-великите инвеститори на всички времена

А какво правят гениалните инвеститори? Въз основа на последните данни – като цяло те продават…, или поне не добавят към инвестициите си.

Ето и някои от действията им от началото на годината:

доналд яктман

Доналд Яктман е един от най-добрите „кризисни инвеститори“. По време на „технологичния балон“, в началото на века и финансовата криза от 2008-ма година, инвеститорът се представяше далеч по-добре от почти всички мениджъри.

За периода между 1998 и 2002 година, той генерира доходност от 26% за инвеститорите. За сравнение S&P 500 се понижи с 25% за този период. По време на кризата от 2008-2009 година, Яктман генерира възвръщаемост от 18%, в среда на спад за индекса от 20%.

През февруари, инвеститорът продаде акции от всичките си големи позиции. Този тренд е продължил и през изминалото тримесечие, като той е намалил с нови 14%, петте си най-големи позиции и е добавил само към две.

woren_buffet

Уорън Бъфет няма нужда от представяне. За него сме писали повече, отколкото за всички останали. Само трябва да припомним, че инвестирани 10 000 долара във фонда на Бъфет през далечната 1964-та година, са се превърнали в над 150 милиона долара към днешна дата.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Бъфет не е правил нова голяма покупка от близо година. През тази година е добавил две нови позиции в портфейла си – Apple и Phillips 66.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *