събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Какво предстои за златото и среброто?

Какво предстои за златото и среброто?

Благородните метали, намериха своето дъно в деня след като Фед повиши нивото на лихвите в средата на декември на миналата година. И от тогава насам се повишават…

Инвеститорите бързат към ливъриджните фондове базирани на злато

През изминалата седмица и двата метала регистрираха тримесечни върхове. Златото – при 1 264 долара за унция, а среброто при 18.48 долара за унция.

Това обаче, може само да е началото на тяхното повишение…

Изминалата година, бе трудна за инвеститорите в злато и сребро. От финансовата криза през 2008-ма година, световните централни банки принтират пари, в среда на ниски лихви. Това обаче, е напълно възможно да свърши „катастрофално“ и с голяма инфлация.

злато

Златото и среброто, които са се ползвали като пари, в продължение на хилядолетия, са невероятна възможност за застраховка от една финансова катастрофа. За щастие, правителствата по света, не могат да ги „печатат“, а цената на металите се определя почти изцяло от търсенето и предлагането.

Така, че хората, често се обръщат към злато и сребро, когато нарасне опасността от финансова криза или инфлацията се повиши до застрашителни размери.

От техническа гледна точка, най-важната фигура на златото е един стесняващ се триъгълник, формиран от дъното през 2008-ма година. А практиката сочи, че когато един подобен триъгълник, бъде пробит, ставаме свидетели на изключително силно движение в съответната посока.

При подобен пробив, инвеститорите могат да очакват метала да се насочи за тест на върха си при нива от 1 910 долара, а дори и по-нагоре…

Специалистите припомнят само, че в момента златото се търгува с отстъпка от около 9%, спрямо справедливата си стойност.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *