неделя , април 30 2017
Начална Страница / Актуални / Какво ще направи и какво няма да направи Фед?

Какво ще направи и какво няма да направи Фед?

Отново цялото инвеститорско внимание ще е насочено към Фед през тази седмица. Ето какво ще направи и какво най-вероятно няма да направи комитета по парична политика след края на двудневната си среща, според експерта Мохамед Ел Ериан:

Въпреки, че Фед ще се въздържи от това да повиши лихвите на срещата си този месец, най-вероятно ще бъде загатното повишение на лихвите през следващите месеци. Много е вероятно следващото действие на резерва да се случи през септември, според финансиста.

Следващото действие на Фед вече е много по-ясно

Увереността на резерва по отношение на доброто представяне на икономиката и най-вече заради стабилността на пазара на труда, ще е основен мотив за смяната в тона, смята още експертът.

Candidate bribing the employer during a job interview corruption concept top view

Фед най-вероятно ще е спокоен, заради увереността на финансовите пазари, въпреки референдума във Великобритания и потенциалното напускане на Великобритания, прогнозира Ел Ериан.

BREXIT-а може да стимулира други имотни пазари

Отвореността на Фед към бъдещи действия обаче, най-вероятно ще е „условно“. Като условия за подобни действия ще се посочи бъдещото добро представяне на щатската икономика и в частност пазара на труда.

Част от изказването на резерва и условията пред бъдещата му политика може да залегне в очакванията за стабилност в условията на президентски избори през ноември.

Основният резултат на коментарите на Фед, най-вероятно ще е известна промяна в нивата на търговия на краткосрочните щатски държавни ценни книжа. Трейдърите е много вероятно да повишат краткосрочните си очаквания за повишение на лихвите.

Върху коментарите на резерва относно лихвите, се очаква въздействие да окажат и резултатите на водещите щатски компании и прогнозите им за следващото тримесечие и цялата година, смята още Ел Ериан.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *