неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Какво ще направи и какво няма да направи Фед?

Какво ще направи и какво няма да направи Фед?

Отново цялото инвеститорско внимание ще е насочено към Фед през тази седмица. Ето какво ще направи и какво най-вероятно няма да направи комитета по парична политика след края на двудневната си среща, според експерта Мохамед Ел Ериан:

Въпреки, че Фед ще се въздържи от това да повиши лихвите на срещата си този месец, най-вероятно ще бъде загатното повишение на лихвите през следващите месеци. Много е вероятно следващото действие на резерва да се случи през септември, според финансиста.

Следващото действие на Фед вече е много по-ясно

Увереността на резерва по отношение на доброто представяне на икономиката и най-вече заради стабилността на пазара на труда, ще е основен мотив за смяната в тона, смята още експертът.

Candidate bribing the employer during a job interview corruption concept top view

Фед най-вероятно ще е спокоен, заради увереността на финансовите пазари, въпреки референдума във Великобритания и потенциалното напускане на Великобритания, прогнозира Ел Ериан.

BREXIT-а може да стимулира други имотни пазари

Отвореността на Фед към бъдещи действия обаче, най-вероятно ще е „условно“. Като условия за подобни действия ще се посочи бъдещото добро представяне на щатската икономика и в частност пазара на труда.

Част от изказването на резерва и условията пред бъдещата му политика може да залегне в очакванията за стабилност в условията на президентски избори през ноември.

Основният резултат на коментарите на Фед, най-вероятно ще е известна промяна в нивата на търговия на краткосрочните щатски държавни ценни книжа. Трейдърите е много вероятно да повишат краткосрочните си очаквания за повишение на лихвите.

Върху коментарите на резерва относно лихвите, се очаква въздействие да окажат и резултатите на водещите щатски компании и прогнозите им за следващото тримесечие и цялата година, смята още Ел Ериан.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *