петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?

Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?

Много повече внимание през последните дни бе отделено да се обяснява какво ще се случи, ако Великобритания напусне ЕС и много по-малко какво ще стане, ако остане.

А ето какво прогнозират експерти че ще стане, ако страната напусне ЕС, пред финансовото издание Business Insider:

Ето как да отиграете BREXIT (със съчетаване на технически и фундаментален анализ)

Първо паундът се очаква да скочи с до 6% спрямо долара. В допълнение поскъпването на британската валута се очаква да продължи и през следващата една година и да достигне нива от 1.56 спрямо долара. Поне такова мнение се изразява от анализатора Бил Онийл от UBS.

brexit

Акциите се очаква да отбележат сериозен ръст, като сред най-печелившите се очаква да са тези на компании като Barclays и Ryanair. Според анализатори като MS, останалите европейски индекси ще регистрират дори по-голямо повишение.

Лихвите по облигациите се очаква да се повишат сериозно, като инвеститорите ще захвърлят правителствените облигации в търсене на по-рискови активи, според анализатори от Deutsche Bank.

Подобно действие може да означава повишение на лихвите в световен мащаб. Отпадането на излизането на Великобритания като рисков фактор, ще позволи на централните банки в много по-голяма степен да се фокусират върху инфлацията и начините да я ограничават.

Инвеститорите ще следят с особен интерес доклада относно инфлацията на централната банка на Великобритания, който ще бъде оповестен през август.

Оставане на Великобритания в ЕС определено ще е победа за всички про-европейски партии на стария континент и най-вероятно ще отслаби националистичните течения в различните европейски държави.

В допълнение можем да станем свидетели на спад при така наречените „спасителни валути“, като йената и швейцарския франк. Златото също може да поивтинее при подобен вот.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …