Начална Страница / Актуални / Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?

Какво ще стане утре, ако Великобритания остане в ЕС?

Много повече внимание през последните дни бе отделено да се обяснява какво ще се случи, ако Великобритания напусне ЕС и много по-малко какво ще стане, ако остане.

А ето какво прогнозират експерти че ще стане, ако страната напусне ЕС, пред финансовото издание Business Insider:

Ето как да отиграете BREXIT (със съчетаване на технически и фундаментален анализ)

Първо паундът се очаква да скочи с до 6% спрямо долара. В допълнение поскъпването на британската валута се очаква да продължи и през следващата една година и да достигне нива от 1.56 спрямо долара. Поне такова мнение се изразява от анализатора Бил Онийл от UBS.

brexit

Акциите се очаква да отбележат сериозен ръст, като сред най-печелившите се очаква да са тези на компании като Barclays и Ryanair. Според анализатори като MS, останалите европейски индекси ще регистрират дори по-голямо повишение.

Лихвите по облигациите се очаква да се повишат сериозно, като инвеститорите ще захвърлят правителствените облигации в търсене на по-рискови активи, според анализатори от Deutsche Bank.

Подобно действие може да означава повишение на лихвите в световен мащаб. Отпадането на излизането на Великобритания като рисков фактор, ще позволи на централните банки в много по-голяма степен да се фокусират върху инфлацията и начините да я ограничават.

Инвеститорите ще следят с особен интерес доклада относно инфлацията на централната банка на Великобритания, който ще бъде оповестен през август.

Оставане на Великобритания в ЕС определено ще е победа за всички про-европейски партии на стария континент и най-вероятно ще отслаби националистичните течения в различните европейски държави.

В допълнение можем да станем свидетели на спад при така наречените „спасителни валути“, като йената и швейцарския франк. Златото също може да поивтинее при подобен вот.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …