понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Защо кредитните карти ще изчезнат и какво ще ги замести?

Защо кредитните карти ще изчезнат и какво ще ги замести?

След пет или десет години, потребителите масово ще плащат със… смартфоните си.

И докато това е възможно и в момента, това което спира хората масово да започнат да се разплащат с мобилните устройства, са съображения за сигурност.

И все пак, това са новите тенденции и никой няма да може да ги спре. В момента имаме цяло едно поколение, което е неразделно от своя смартфон, като следващите поколения се очаква да са дори още по-пристрастени.

Това са най-изгодните кредитни карти в момента

Все още сред потребителите доминират кредитните и дебитните карти, като основно средство за разплащане. Те обаче, започват да се свързват с все повече недостатъци, които в рамките на десетилетие, може да направи пластиките напълно ненужни.

плащане

Потребителите губят време при всяка транзакция. В допълнение, злоупотребите с тях стават все повече. Първо, давате ги на някой друг да ги поставя в устройството (което дава възможност за разкриване на личните ви данни). Второ въвеждате пина си, който също може да бъде компрометиран, колкото и да го криете.

И на трето място, все по-често се крадат големи бази от данни на картодържатели, директно от търговски вериги, което ви изправя пред опасност от злоупотреба с кредитната ви карта, макар и да сте направили сигурно плащане към някой търговец.

Та, ако приемем, че за да се наложи новия тренд, да се разплащаме с мобилните си устройства, е необходимо повишаване на сигурността, то операторите за разплащане, най-вероятно ще решат този проблем по един или друг начин.

Вече има най-различни начини за верифициране, с пръстови отпечатъци, с разпознаване на ириса и др., които значително повишават сигурността на разплащания със смартфоните ни.

Или кои компании, най-вероятно ще се облагодетелстват от сериозните инвестиции в насока на повишаване на сигурността – софтуерните разработчици на услуги за киберсигурност.

Един такъв фонд е този на Андрю Чейн, представен през ноември 2014-та година – „HACK“, индексен фонд фокусиран върху инвестиции в киберсигурност.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *