петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Към коя врата ще бъде насочена Великобритания?

Към коя врата ще бъде насочена Великобритания?

Референдумът във Великобритания внесе сериозен смут относно това какво ще е бъдещето на страната, както и това на Европейския съюз.

Излизането на Великобритания най-вероятно ще се случи след години на преговори, относно това какви ще са новите отношения на страната с ЕС. Ето три възможни сценария във връзка с това, дадени от Торстен Слок, главният икономист на Deutsche Bank.

Застрашени ли са пенсионните спестявания в светлината на Brexit?

Първият сценарий е свързан с бавното излизане на страната и запазване на „нормалните отношения“, смята Слок. Той подчертава, че ЕС е с изключителна тежка бюрокрация и въобще не обича промените.

великобритания

По време на срещата в Брюксел са били отделени три часа да се обсъждат вътрешно-бюрократични норми, преди да започне да се говори изобщо за потенциалното излизане на Великобритания.

При втория сценарий, случилото се във Великобритания може да доведе до вълна от референдуми и в други страни.

Следващите потенциални кандидати за подобни действия са Холандия, Швеция и Дания. Франция също може да напусне съюза, ако до подобно решение се стигне в други водещи европейски страни, предупреди Марин Ле Пен, ръководител на крайно десните във Франция.

UBS: Ето къде да си вложите парите след BREXIT

При този вариант, ЕС може да е далеч по критичен и неотстъпчив спрямо Великобритания, в опита си да запази целостта си и да даде пример на другите желаещи за напускане, какво могат да очакват при подобни решения.

Третият вариант е свързан с „интеграционен скок“, при който напускането на Великобритания може да направи ЕС дори по-силен. Това може да даде добър повод на страните в еврозоната да премахнат част от прекомерните си регулации и бюрокрация.

Кой вариант ще избере ЕС и какво предстои да си случи, тепърва ни предстои да видим…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …