четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Искате да сте като Уорън Бъфет? Отделяйте повече време за това…

Искате да сте като Уорън Бъфет? Отделяйте повече време за това…

Когато гениалният Бъфет говори или прави нещо, целият инвестиционен свят слуша. Осемдесет и пет годишният инвеститор е натрупал над 65 милиарда долара, като е стартирал с 6 000 долара, като тинейджър. Натрупването на подобно по размер състояние говори, че случайността няма нищо общо с това. Ето защо, Бъфет е инвестиционен гуру за няколко поколения инвеститори.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

И един пример. Наскоро Бъфет инвестира отвъд Океана. И анализаторите започнаха да се питат защо, къде и кога?

woren_buffet

В допълнение, когато Бъфет обяви, че е купил акциите на компания, която до момента не е била в портфейла му, обикновено това води до сериозно повишение в нивата, при които се търгува съответната компания, след като е копиран от милиони инвеститори по света.

Дали тези хобита не са в основата на успеха на гениалния Бъфет?

И докато милиони инвеститори по света копират сделките на Бъфет, проблемът е, че повечето от тях не притежават милиарди, или дори милиони долари. Ето защо може би е много по-добре инвеститорите да се опитат да осмислят и приложат начина по който разсъждава Бъфет, отколкото сляпо да копират това, което прави.

А как е натрупал Бъфет своето състояние? С инвестиране…

Той си е извоювал прякора „оракулът от Омаха“, благодарение на способността си да вижда в бъдещето и да подбира „правилните акции“.

Има едно нещо, което Бъфет прави през по-голямата част от времето си и нещо, което инвеститорите могат да заимстват от него.

Бъфет: Краткосрочните прогнози трябва да се заключват от малките деца

„Вижте моята работа е да събирам още и още информация и факти. Обикновено това води до определени действия“, коментира Бъфет пред Майкъл Айснер в книгата на последния „Работа в екип – Защо партньорствата успяват“.

Да събира всичката възможна информация и да я използва, за да работят парите му за него, е нещото, което до голяма степен е съдействало Бъфет да се превърне в това, което е в момента.

Навикът на Бъфет да чете, до голяма степен му е помогнал. Науката също е изиграла съществена част от неговия успех.

Изследователите вече са свързали четенето с повишаването на няколко типа интелигентност – способността да се решават проблеми, да се отличават ключови и важни данни от база с информация и от нещата, които ни интересуват.

Все още има спорове сред експертите относно това дали четенето ни прави „по-умни“. Докато тези спорове се водят обаче, нищо не ни пречи да следваме примера на Бъфет.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *