вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Кешът на фондовете при рекордно ниски нива от две десетилетия

Кешът на фондовете при рекордно ниски нива от две десетилетия

Още един сериозен тревожен сигнал за инвеститорите – разполагаемите налични средства на фондовете са при най-ниските им нива от две десетилетия насам, според данни на Ned Davis Research.

Това дава сериозен повод за притеснения, особено на контра-трейдърите.

Експерт: Щатските индекси са скъпи, но това едва ли ще доведе до корекция

“Няма достатъчно свободни средства, които да играят ролята на абсорбатор на шокове“, според Ед Клислод, ръководител на компанията Ned Davis Research.

Малките кешови запаси, увеличават опасността, от това да станем свидетели на спираловиден спад, ако на инвеститорите с позиции, започне да им се налага да закриват инвестициите си, при нужда от средства.

кешът

В световен мащаб, съотношението между стойността на инвестиции в акции към кешовите запаси на паричните фондове е най-високо от 1998-ма година, или преди пукането на „интернет балона“, според данни на консултантската компания.

Стойността на активи в акции са нараснали близо три пъти от 2009-та година насам, до около 26 трилиона долара, докато тези на паричните пазари са намалели с 31% до 2.7 трилиона долара.

Доклад на ОИСР също изразява известни опасения за оценката на фондовите пазари. Той предупреждава, че е налице сериозен дисбаланс между повишението в стойността на фондовите пазари и ръста на световната икономика.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *