петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Applе е копирал неизвестен китайски смартфон?

Applе е копирал неизвестен китайски смартфон?

Apple преживява трудни месеци в Китай. За пореден път компанията бе обвинена, че популярните й смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus са копирали дизайнът на малко известни китайски модели.

Китайският съд, разбира се е намерил прилика и временно забрани продажбата на моделите на щатския производител в Пекин и покрайнините.

Вижте още: Най-яките нови неща, които скоро ще са достъпни за вашия iPhone

Става въпрос за китайска марка 100+, която твърде, че са налице тревожни прилики между нейния модел 100С и iPhone 6.

Чували ли сте за компанията 100+? Или за модела 100C?

5abd4749d71a48837efc96826ce1bd1e

Най-вероятно не сте. Става въпрос за не особено популярни Android-смартфони с 5.5-инчови дисплеи и процесори от MediaTek. Те са със заоблени тела, откъдето се смята, че идва и приликата с дизайна на популярния модел на щатския производител.

По-лошото за Apple обаче е, че след заведено дело в китайският съд за защита на интелектуалната собственост в Пекин, съдът се произнася да бъдат спрени продажбите на Appel в китайската столица.

От Apple разбира се обжалваха решението на съда, което автоматично позволи продажбите да бъдат подновени, а двете компании продължават битката в съда.

От първоначалните данни не става ясно, кои патенти е нарушил Apple, според неговия конкурент.

Това бяха поредните трудности за щатската компания в Китай. През април възможността да се свалят филми и книги бе премахната от iTunes, следствие на сериозен натиск върху компанията.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …