Начална Страница / Актуални / Applе е копирал неизвестен китайски смартфон?

Applе е копирал неизвестен китайски смартфон?

Apple преживява трудни месеци в Китай. За пореден път компанията бе обвинена, че популярните й смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus са копирали дизайнът на малко известни китайски модели.

Китайският съд, разбира се е намерил прилика и временно забрани продажбата на моделите на щатския производител в Пекин и покрайнините.

Вижте още: Най-яките нови неща, които скоро ще са достъпни за вашия iPhone

Става въпрос за китайска марка 100+, която твърде, че са налице тревожни прилики между нейния модел 100С и iPhone 6.

Чували ли сте за компанията 100+? Или за модела 100C?

5abd4749d71a48837efc96826ce1bd1e

Най-вероятно не сте. Става въпрос за не особено популярни Android-смартфони с 5.5-инчови дисплеи и процесори от MediaTek. Те са със заоблени тела, откъдето се смята, че идва и приликата с дизайна на популярния модел на щатския производител.

По-лошото за Apple обаче е, че след заведено дело в китайският съд за защита на интелектуалната собственост в Пекин, съдът се произнася да бъдат спрени продажбите на Appel в китайската столица.

От Apple разбира се обжалваха решението на съда, което автоматично позволи продажбите да бъдат подновени, а двете компании продължават битката в съда.

От първоначалните данни не става ясно, кои патенти е нарушил Apple, според неговия конкурент.

Това бяха поредните трудности за щатската компания в Китай. През април възможността да се свалят филми и книги бе премахната от iTunes, следствие на сериозен натиск върху компанията.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …