петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Р. Далио: Възможна е сериозна обезценка на китайската валута

Р. Далио: Възможна е сериозна обезценка на китайската валута

Сигурно сте чували за Рей Далио и неговия фонд Bridgewater, който е най-големия хеджфонд в света. Далио се ползва с изключителен авторитет в инвестиционните среди и когато говори, финансовия свят слуша внимателно.

А сега Далио смята, че Китай е изправен пред сериозна опасност от дългова криза…

Рязкото увеличение на кредитите в Китай е повишило опасността от това „задлъжнялостта в страната да е при нездравословни нива“, коментира финансовия специалист.

рей далио

От фонда, управляващ активи на стойност 147 милиарда долара са на мнение, че Китай все пак ще излезе от затруднената ситуация, но само с цената на деноминация на собствената си валута. Или казано по друг начин, Китай ще напечата пари, за да обезцени валутата си и да излезе от кризата.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

„Ние смятаме, че Китай има ресурсите да се справи с банкови кризи и загуби от особено голям мащаб, основно защото дълговете са деноминирани в китайска валута. Колко точно ще са обаче загубите и как страната ще се справи с кризата, ще засегне бъдещето на китайската икономика“, коментира Далио в писмо към клиентите си.

Сред основните проблеми на китайската банкова система могат да бъдат определени сенчестото банкиране и лошите кредити при второразрядните китайски банки. Това става ясно след направените стрес тестове на банките в страната през лятото.

И други експерти отправят предупреждения за състоянието на китайската банкова система. Сред тях е и Кайл Бас. Според него китайските банки са използвали продукти за управление на активи, целящи да ускорят ръста в кредитирането и да заобиколят рестрикциите по отношение на кредитирането.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *