понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Актуални / Този китайски портфолио-мениджър направи 2 100% за година и половина

Този китайски портфолио-мениджър направи 2 100% за година и половина

Много от професионалните мениджъри обещават да „яхнат вълната на волатилността“ и да я превърнат в печалба. Малцина обаче, успяват.

Има един китайски портфолио-мениджър, който успя да се възползва от сериозната волатилност при суровините на китайските пазари през тази година.

Проста система за търговия със злато носи изключителна доходност

Нуговото име е Уанг Бинг и той е на 37 години. Хеджфондът му Guli Trend Aggressive Strategy е донесъл доход за инвеститорите от 750% през тази година, като от създаването му през март на миналата година, доходността възлиза на 2 100 процента.

Тези резултати са още по-забележителни в среда, в която хеджфондовете не успяват да бият дори пазара, което кара инвеститорите им да поглеждат към пасивни стратегии за инвестиране и индексни фондове.

китайски мениджър

И докато конкурентите на Уанг, прибягват към сложни алгоритми и автоматизирани системи за търговия на финансовите пазари, трейдърът, който е бивш вносител на желязна руда, се обръща към далеч по-прости начини за анализи и вземане на решения, на база търсене и предлагане.

„Винаги има още възможности за големи печалби, или големи загуби, разбира се, ако сбъркаш. Има възможности да се търсят големи ценови изменения“, коментира Уанг в интервю за финансовото издание Bloomberg.

Неговият фонд е регистрирал най-висок доход сред китайските фондове, следени от Shenzhen PaiPaiWang Investment and Management Co.

Волатилността на китайските пазари на суровини, рядко е била толкова висока. През два от месеците на тази година, търгуваните обеми на фючърсните борси се утроиха до 261 милиарда долара, превишавайки БВП на страни като Ирландия.

В същото време цените на поне пет търгувани суровини се повишиха с над 50% по време на бумът, който набра максимална скорост през април.

Усилията на правителството да ограничи спекулациите на пазарите на суровините пък, направиха така, че много от индивидуалните инвеститори не съумяха да закрият своите позиции.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *