понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Едва ли искате да пропуснете този „бичи пазар“

Едва ли искате да пропуснете този „бичи пазар“

Може би има един потенциален „бичи пазар“, който едва ли бихте искали да пропуснете. Не, не става въпрос за щатския пазар… Става въпрос за китайския пазар, който е доста пренебрегван от инвеститорите в момента, заради президента Тръмп.

Разбира се инвеститорите е добре да гледат към „китайските сини чипове“. Към акциите на най-големите компании, както и тези от технологичния сектор, се казва в анализ на финансовото издание Daily Wealth.

Акциите на тези компании, често се търгуват при едноцифрено съотношение цена-печалба. В същото време, много от тях изплащат сериозни дивиденти. Някои от тези компании, влизат в състава на 20-те най-големи компании в света, но въпреки това все още са подценени, смятат още експертите на изданието.

Волатилността се изпари от китайския пазар

Възможно е през следващите пет до седем години, към китайския пазар да се насочат стотици милиарди долара.

бичи пазар

Добре е инвеститорите да имат визия и към технологичните компании от Китай. Акциите на Alibaba например, поскъпнаха сериозно през последните седмици, след като компанията отчете ръст от 54% в приходите си през изминалата година. А инвеститорите трябва да имат в предвид, че тук става въпрос за компания с пазарна капитализация от близо 250 милиарда долара.

Друг пример е компанията Tencent… Тя е с подобни на Alibaba размери и отново ръст на приходите от 52% на годишна база. Много е възможно това да стане най-голямата по пазарна капитализация компания в света след пет години, според Daily Wealth.

За разлика от щатските акции, които са при нови исторически рекорди, китайските акции не се представяха толкова добре като група. Те все още са с 30% под пиковите си нива от 2015-та година, дори и въпреки солидния им старт на новата година.

Лошото им представяне през последните две години и изборът на Тръмп, накараха много от международните институционални инвеститори да се откажат от пазара. А това може да е много добра отправна точка за новото влизане на пазара, според пазарни експерти.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *