неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Кога да купувате еврото?

Кога да купувате еврото?

Контратрейдингът, или търговията срещу тренда, макар и много рисковано начинание, е една от малките възможности да биете пазара по доходност.

Каква може да е най-голямата възможност, която този тип търговия предоставя за следващата година? Това е като да попитаме, какво всички очакват че ще се случва от тук нататък?

Какво ще кажете за еврото спрямо долара?

Всъщност почти всички очакват доларът да продължи да поскъпва спрямо еврото. Или налице е идеална възможност за контратрейдърите, по направление на единната валута.

Причините за тези очаквания идват по две направления. От една страна, Фед се очаква да продължи да повишава лихвите. За пръв път резервът прибегна до подобно действие през декември на миналата година. Шансовете този декември от Фед да повторят действието си, са доста големи.

евра

От друга страна ЕЦБ се очаква да продължи с политиката си на стимули и отрицателни лихви и отвъд крайния срок за обратно изкупуване на активи, който е насочен за април в момента. Почти всички инвеститори обаче, са единодушни, че най-вероятно срокът ще бъде удължен.

Всичко казано дотук е в подкрепа на долара и очакванията за по-нататъшното повишение на валутата спрямо еврото.

При контрадрейдингът обаче, най-важно е да уцелите правилния момент. Защото масата от инвеститорите, срещу които ще сте изправени, когато заемете насрещна позиция, може бързо да ви изхвърли от пазара и да доведе до сериозни загуби.

Още по-сложна става ситуацията, ако ползвате заемен капитал. При ползването на ливъридж, което е масова практика при търговията с валута, потенциалните загуби се мултиплицират…

Та как да се ориентирате, кога моментът за удължаване на еврото ще наближи. По старото правило „купувай на слухове, продавай на новини“.

Тоест пикът на долара спрямо еврото може да е малко след (или дори преди) следващото решение на Фед да повиши лихвите. Това може и да е последната вълна на поскъпване на щатската валута, или моментът в който всички вече ще имат долари. А както всички знаем, именно в подобни моменти се формират пазарните върхове…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *