неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Кои автомобили са най-евтини за поддръжка?

Кои автомобили са най-евтини за поддръжка?

Колкото по-стар е вашият автомобил, толкова по-големи най-вероятно ще са разходите ви за неговата поддръжка. Разбира се разходите са различни за различните модели и марки автомобили.

Защо автономните автомобили ще са по-сигурни?

Ако обмисляте да задържите автомобила си възможно най-дълго и в същото време разходите ви за неговата поддръжка да са по-малки, ето според специалистите към кои модели и марки да се насочите:

priusc

Изследването е направено от експертите на изданието Popular Mechanics, на няколко етапа. На първо място какви са разходите за поддръжка от 0 до 25 000 мили, след което – какви са разходите между 25 000 и 50 000 мили, между 50 и 75 000 мили, и до 150 000 мили, при смяна на маслото на всеки 5 000 мили.

Проучването стига до извода, че средният разход на потребителите, за първите 25 000 мили е в размер на около 1 400 долара за поддръжка. Без изненада, разходите се повишават сериозно, при преминаване на границата от 100 000 мили, но спират да растат, малко след това. Това е така защото, разходите просто са достигнали своя връх.

Ето и кои са най-евтините модели за поддръжка през първите 75 000 мили. Моделите от среден клас – Hyundai, Toyota и Honda, са най-евтини за поддръжка.

На противоположния фронт стоят луксозните возила като Mercedes-Benz и BMW. Поддръжката на последните две марки, е около три пъти по-скъпа, в сравнение с автомобилите среден клас, което трябва да отчетете като фактор, преди да си купите такъв автомобил.

Предвид на факта, че много от потребителите преминават границата от 100 000 мили, в ползването на своите автомобили, изданието поглежда и към това, как се променят разходите за поддръжка в диапазона между 75 000 и 150 000 мили. Това е особено актуална информация и за купувачите на автомобили „втора ръка“.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *