неделя , април 30 2017
Начална Страница / Актуални / Кои автомобили са най-евтини за поддръжка?

Кои автомобили са най-евтини за поддръжка?

Колкото по-стар е вашият автомобил, толкова по-големи най-вероятно ще са разходите ви за неговата поддръжка. Разбира се разходите са различни за различните модели и марки автомобили.

Защо автономните автомобили ще са по-сигурни?

Ако обмисляте да задържите автомобила си възможно най-дълго и в същото време разходите ви за неговата поддръжка да са по-малки, ето според специалистите към кои модели и марки да се насочите:

priusc

Изследването е направено от експертите на изданието Popular Mechanics, на няколко етапа. На първо място какви са разходите за поддръжка от 0 до 25 000 мили, след което – какви са разходите между 25 000 и 50 000 мили, между 50 и 75 000 мили, и до 150 000 мили, при смяна на маслото на всеки 5 000 мили.

Проучването стига до извода, че средният разход на потребителите, за първите 25 000 мили е в размер на около 1 400 долара за поддръжка. Без изненада, разходите се повишават сериозно, при преминаване на границата от 100 000 мили, но спират да растат, малко след това. Това е така защото, разходите просто са достигнали своя връх.

Ето и кои са най-евтините модели за поддръжка през първите 75 000 мили. Моделите от среден клас – Hyundai, Toyota и Honda, са най-евтини за поддръжка.

На противоположния фронт стоят луксозните возила като Mercedes-Benz и BMW. Поддръжката на последните две марки, е около три пъти по-скъпа, в сравнение с автомобилите среден клас, което трябва да отчетете като фактор, преди да си купите такъв автомобил.

Предвид на факта, че много от потребителите преминават границата от 100 000 мили, в ползването на своите автомобили, изданието поглежда и към това, как се променят разходите за поддръжка в диапазона между 75 000 и 150 000 мили. Това е особено актуална информация и за купувачите на автомобили „втора ръка“.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *