събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Сделката на 2016-та, направена от Джейми Даймън

Сделката на 2016-та, направена от Джейми Даймън

Обикновено най-печелившите за годината сделки се правят от портфолио-мениджъри на хеджфондове. През изминаващата си вече 2016-та година обаче, най-печелившата сделка бе реализирана не от кой и да е, а от изпълнителният директор на една от най-влиятелните финансови институции, в лицето на JPMorgan – Джейми Даймън.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

На 11-ти февруари, Даймън инвестира 26.6 милиона долара от личните си средства, купувайки 500 000 акции на управляваната от него финансова институция.

джейми даймън

В този момент, инвестираната от Даймън сума, се равняваше на компенсацията му за цялата 2015-та година. Той получи 5 милиона долара под формата на кеш-бонус и 20.5 милиона долара в акции, за доброто представяне на ръководената от него банка, през 2015-та.

От 11-ти февруари до момента, акциите на JPMorgan поскъпнаха с близо 55%, при което Даймън е реализирал печалба от над 15.2 милиона долара от инвестицията си.

Разбира се инвестицията не е вървяла „само по мед и масло“. През следващите шест седмици, след откриването й, следствие на разпродажбите на фондовите пазари, акциите на банките бяха засегнати сериозно.

Благодарение до голяма степен на финансовата си прозорливост, нетното състояние на Даймън, нарасна с 23.3% от началото на годината, или 237.6 милиона долара – до сумата от 1.3 милиарда долара.

Даймън, разбира се, не е единственият ръководител на финансова институция, чието благосъстояние нарасна, благодарение на силното представяне на акциите на банките. Изпълнителният директор на Goldman Sachs – Лойд Бланкфейн, отчита повишение на състоянието си през 2016-та година до 1.2 милиарда долара, според данни на Bloomberg.

Като цяло, силното поскъпване на банките, стана реалност след изненадващата изборна победа на Доналд Тръмп, миналия месец.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *