четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Колко бърз ще е новия 5G-интернет?

Колко бърз ще е новия 5G-интернет?

Следващото поколение безжичен интернет ще е 5G. Колко точно бърз се очаква да е той, може би е въпроса, който в най-голяма степен вълнува потребителите.

Какво разбират под интернет в Северна Корея?

А експертите вече имат отговор на този въпрос. С потенциалната му максимална скорост, потребителите ще могат да свалят 4K филми, игри или друг голям софтуер за част от времето, за което се свалят в момента.

По време на изложението за потребителска електроника в Барселона, Samsung демонстрира своите домашни рутери 5G Home Routers, които достигаха скорост на сваляне до 4-гигабита в секунда.

Благодарение на тази скорост, можете да свалите игра с размер от 50 GB за по-малко от две минути, или филм от 100 GB във формат от 4К, само за четири минути.

За сравнение в момента средната скорост на интернет в САЩ е при ниво от 55 мегабита в секунда.

Разбира се експертите припомнят, че по време на изложението, демонстрационния рутер е бил разположен точно до 5G-клетката. Или реалната скорост, която потребителите ще получават в истинска среда, ще е по-ниска, защото няма да имат такова предимство.

И все пак, дори да се постигне скорост, наполовина на демонстрираната, скоростта на интернет ще се повиши сериозно, спрямо средната в момента.

Най-добрата част, е че за новото поколение безжичен интернет, няма да има нужда да се изгражда изключително скъпа инфраструктура. Вместо това провайдерите, ще могат да го разпространяват по въздуха, по подобие на мобилната мрежа за смартфоните.

Новият рутер на Samsung, ще използва антена, инсталирана извън дома, която ще приема по въздуха и която ще се свързва с WiFi-рутъра в дома.

Очаква се новото поколение безжичен интернет да стане достъпно през 2020-та година. Екипировката за него обаче, няма да е много евтина, макар и все още да не е ясно, каква ще е нейната цена.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *