неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Колко лоша за пазара, би била изборна победа за Тръмп?

Колко лоша за пазара, би била изборна победа за Тръмп?

Чудите се колко лоша за пазара, може да е една изборна победа на Доналд Тръмп, на провежданите днес президентски избори в САЩ? Отговор на този въпрос имат от финансовата институция Citigroup.

Според анализатори на банката, евентуална победа за Тръмп, може да отнеме до 5% от стойността на широкия индекс Standard & Poor’s 500 Index.

Тръмп поведе на Хилъри, дни преди изборите

В допълнение, ако Тръмп стане президент, това може да доведе до забавяне на ръста на щатската икономика, или дори до рецесия, прогнозират още анализаторите.

тръмп и клинтън

И макар, пазарът да е заложил широко, че изборната победа ще отиде при Клинтън, известни въпросителни са налице, след подновеното и впоследствие прекратено разследване на ФБР върху имейлите на Клинтън.

“Победа на Тръмп, ще повиши рисковете за по-слаб ръст или рецесия, ако търговията с други страни по света бъде ограничена, а плановете за намаляване на данъците, станат реалност. В допълнение голямата несигурност, свързана с Тръмп като президент, също може да нарани сериозно икономиката“, се казва още в анализа.

“Вярваме, че изборна победа на Тръмп може да отнеме между три и пет процента от широкия индекс“, според Тобиас Левкович, главен стратег фондове пазари в Citi.

Анализаторите от друга финансова институция – Barclays са дори по-песимистични. Според тях, победа на Тръмп може да доведе до спад за широкия индекс между 11 и 13%, на фона на повишение между 2 и 3%, при потенциална победа на Клинтън.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *