вторник , май 23 2017
Начална Страница / Актуални / Колко лоша за пазара, би била изборна победа за Тръмп?

Колко лоша за пазара, би била изборна победа за Тръмп?

Чудите се колко лоша за пазара, може да е една изборна победа на Доналд Тръмп, на провежданите днес президентски избори в САЩ? Отговор на този въпрос имат от финансовата институция Citigroup.

Според анализатори на банката, евентуална победа за Тръмп, може да отнеме до 5% от стойността на широкия индекс Standard & Poor’s 500 Index.

Тръмп поведе на Хилъри, дни преди изборите

В допълнение, ако Тръмп стане президент, това може да доведе до забавяне на ръста на щатската икономика, или дори до рецесия, прогнозират още анализаторите.

тръмп и клинтън

И макар, пазарът да е заложил широко, че изборната победа ще отиде при Клинтън, известни въпросителни са налице, след подновеното и впоследствие прекратено разследване на ФБР върху имейлите на Клинтън.

“Победа на Тръмп, ще повиши рисковете за по-слаб ръст или рецесия, ако търговията с други страни по света бъде ограничена, а плановете за намаляване на данъците, станат реалност. В допълнение голямата несигурност, свързана с Тръмп като президент, също може да нарани сериозно икономиката“, се казва още в анализа.

“Вярваме, че изборна победа на Тръмп може да отнеме между три и пет процента от широкия индекс“, според Тобиас Левкович, главен стратег фондове пазари в Citi.

Анализаторите от друга финансова институция – Barclays са дори по-песимистични. Според тях, победа на Тръмп може да доведе до спад за широкия индекс между 11 и 13%, на фона на повишение между 2 и 3%, при потенциална победа на Клинтън.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *